24 évesen milyen szűrővizsgálatokra kellene évente járni?
Sziasztok!
24 éves nő vagyok, egészségügyi panaszok nélkül, kb 10 kg túlsúllyal (ennek leadásán dolgozom). Anyukámmal sosem volt bizalmi kapcsolatunk, sosem beszéltünk a szűrővizsgálatokról. Mostanra lett fontos nekem, hogy foglalkozzak az egészségem megőrzésével.
Szégyen, nem szégyen, ciki, nem ciki, de töredelmesen beismerem, hogy sosem voltam még például nőgyógyásznál (szűz is vagyok).
Nőgyógyászon kívül, milyen orvoshoz kellene még mennem? Ami még biztosan tervben van, az az anyajegyeim átnézetése bőrgyógyásszal.
Milyen szűrővizsgálat lehet még indokolt ebben a korban? Mammográfia esetleg?
Köszönöm a segítséget!
Nogyogyasz, rakszures.
Evente egy nagylabor, alapokkal, tsh-val, hga1c-vel.
Tudoszures.
Anyajegyszures.
Evente, felevente fogaszat.
Hasi ultrahang, pajzsmirigy ultrahang.
Ennyi idosen korulbelul ennyi.
Panasz nelkul minek menjen bárki is ennyi vizsgálatra ??
Lábamat se ragasztom le sebtapasszal, ha nincs rajta seb..
"Panasz nelkul minek menjen bárki is ennyi vizsgálatra ?"
Tudod mennyi mentálisan instabil és boldogtalan ember van akinek teljesen sivár és unalmas az élete ezért rendszeresen szűreti magát mindenféle hülyeségre mert azt hiszi hogy az egészségével van a gond miközben az élete egy kalap sz@r?
A vizsgálatokra járók 80%-ának egy alapos pszichológiai kivizsgálásra lenne szüksége.
Amikre én megyek évente 25 évesen:
- méhnyakrákszűrés
- nagylabor
- anyajegyszűrés
- fogászat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!