Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi tevő legyek ha két nap...

Renik96 kérdése:

Mi tevő legyek ha két nap kimaradt a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy április 22-én vettem be az aktuális levél fogamzásgátló első tablettáját és most pénteken és szombaton sajnos nem tudtam bevenni, mivel elutaztunk és otthon maradt.

Lehet hülyeséget csináltam, mert 2 nap után, tegnap este bevettem a soron következőt, de viszont ma este vérzés jelentkezett. Még soha nem fordult velem elő ilyen.

Ilyenkor mi a teendő? Hogyan tovább?

2023. máj. 1. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Elöször is olvasd el a betegtájékoztatót, ott pontosan le van írcva, mikor mit kell tenni ilyen esetben, ez ugyanis függ attól mikor maradt ki a tabletta.

De minden esetben tovább kell szedni, és feltétlen kiegészítö védekezést kell alkalmazni, feltehetöen a következö levélig.

2023. máj. 1. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
58%
Ne vegyél be dupla adagot! Úgy kell szedni, mint elötte
2023. máj. 1. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját és azt csináld, amit ott ír.

Ennyi idő elteltével általában az a megoldás, hogy a 2 kimaradt szemet már nem kell bevenni (2 szem megmarad a végén), tovább szedni a többit + a ciklus hátralévő részében védekezni más módon is. A megvonásos vérzés logikus, hiszen nem kapta a szervezeted tovább a szükséges hormonokat.

2023. máj. 2. 08:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szedd tovább úgy ahogy kell, napi egyet. De ebben a hónapban védekezettek másképp is.

És máskor ne hagyd otthon a gyógyszert, mert így tök feleslegesen a szeded lényegébe.

A vérzés meg ugye azért jelentkezett, mert nem vetted be a gyógyszert.

2023. máj. 2. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!