Epilepsziás hölgyek! Ti hogy készültetek fel a gyermekvállalásra? Hogy éltétek meg a terhességet és a szülést?
Az elején: természetesen megyek nemsokára neurológushoz, nőgyógyászhoz és a háziorvosommal is konzultálni fogok!
Még nem vagyok terhes, de már lassan tervezzük a férjemmel, hogy szülők legyünk. :)
Magamról: 27 éves vagyok, 1x2 Lamictal 100 mg-ot szedek évek óta.
Kamasz koromban jött elő nálam az epilepszia, eddigi életem során mindössze 7 alkalommal, ezen időszak alatt volt egy 8 éves tünetmentesség is. Szóval viszonylag ritkán van/volt probléma.
A rohamok mindig eszméletvesztéssel és némi remegéssel jártak, más roham közbeni tünet nem volt. (A legelső EEG-m volt pozitív, azon kívül az összes negatív volt, az MR végig negatív.)
Mindig reggelente, ébredés után voltak rohamjaim.
Amikor rohamom volt, előtte mindig ugyanazok a körülmények voltak: kialvatlanság, fáradtság, sokat ettem és a menstruációm után voltam 1-2 nappal (rendezvények utáni reggelek). Ezek állandó körülmények voltak. Emiatt "kitapasztaltam", hogy mit szabad és mit nem, odafigyelek és így rohammentes vagyok.
Korábban a neurológusom és a háziorvosom is azt mondta, hogy ezzel a gyógyszerrel és egészségügyi állapotommal nyugodtan vállalhatok gyereket.
Most, hogy már aktuális a téma, mindenkivel leülök még egyszer beszélni, mielőtt bevágunk a dologba.
Az lenne a kérdésem, hogy ti, epilepsziás hölgyek, vagy aki ismer ilyen hölgyet, hogy éltétek meg a várandósságot és a terhességet? Hogyan készültetek fel rá?
Nyilván a doki majd mindent elmagyaráz és megmondta, hogy mi hogy legyen, de azért érdekelnének mások történetei is.
Volt olyan köztetek, akinek a szülés után magától elmúlt az epilepszia?
Bevallom, kicsit aggódom, nagyon szeretném, hogyha minden rendben lenne a terhesség folyamán a babával és velem is!
Lehangolo leszek🙄 gyerekkorom óta van a betegségem
Terhesség elött 2 évig nem volt rohamom, 10 hetes terhesen elkezdodott kb 37 hétig voltak rohamaim , rengeteg 😪. 40 hétre egészséges gyermeket szűltem.
Eltelt 4 év most újból várandos vagyok.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
#3-as! Hogy telik a mostani várandósságod? Vannak rosszulléteid?
Arra figyeljetek oda majd hogy mivel nekem volt olyan nap is hogy egymas utan volt 7 igen sajnos lehet annyi ☹ hogy már a legelsőnél mentőt hivni.
Én amint ki tisztultam a korházba mindig mondtam most irány szülészet hogy minden rendbe a babával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!