Egy petefészek ciszta mennyire tudja akadályozni a teherbeesést?
Januárban voltam nőgyógyásznál tünetmentesen, rutinvizsgálaton, ahol az ultrahangon látott az orvos egy 18mm-es cisztát a jobb petefészkemben. Elküldött tumormarker vizsgálatra, ami teljesen jó lett, és pár napja mentem vissza hozzá kontrollra. A ciszta ugyanakkora, az orvos szerint vagy dermoid, vagy endometriózis. Megkérdeztem tőle, hogy ez mennyire akadályozhatja majd a teherbeesést, de csak azt mondta, hogy nyugodtan essek teherbe, meg ha sikerül, akkor nincsen gond, meg ez nagyon picike, és 3 havonta megnézi.
Szerintetek ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem fog problémát okozni? Mert oké hogy nem rosszindulatú, de azért 2-3 év múlva szeretnék gyermeket.
25 éves vagyok, a menstruációm rendszeres és nem fájdalmas, 178 cm és 56 kg vagyok, semmilyen ismert betegségem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!