A fogamzásgátló szedése hozzájárulhatott a mióma kialakulásához?
Nekem is van, sose szedtem fogamzásgátlót. Sőt, sok nőnek van úgy hogy nem is tud róla. Változókorban csökkeni szokott a mióma mérete. Ebből gondolják hogy az ösztrogénnak van benne szerepe, mivel a válozó korban csökken az ösztrogén szintje is.
Nem mindegy hogy a méh külső falán van vagy bennt. Fájdalmas menstruációt az utóbbi okoz. Ha nincs különösebb panasz nem kell vele csinálni semmit. Van aki szül is mellette ha nincs rossz helyen. Ha van panasz akkor se mindegy hogy milyen. Nekem pl kicsit fáj de maga a mióma se nagy. Még elvagyok vele. Időnként még kell nézni, van akinek nő, van akinek marad a mérete.
"Neten egy csoport tele van azzal, hogy sorba mindenkinek veszik ki a méhét emiatt." Nem tulzol egy kicsit? Nem szednek ki csakúgy méhet az orvosok ha nem muszály, nem kell félni, pláne ha még szülni akarsz. Akkor azon vannak hogy megtartsák. Azt sem írtad hány centis. Hiába olvasod a fórumokon hogy valakinek kivették mert az illetőnek 8-10 centis volt, meg tele volt vele a méhe, de neked mondjuk csak 1 cm és nem nő nagyobbra. Szóval feleslegesen paráztatod magad.
Olyan is van hogy teherbeesest akadályozza, ezért műtenek, ilyenkor a műtét utáni hónapokban jó teherbe esni amikor még nem nőtt vissza.
Nem túloztam ezzel a kijelentésemmel sajnos. Már más is írta ebben a facebookos csoportban, hogy nem szimpatikus neki ez az eljárás, ahogy ő írta, "kapjuk ki a nők méhét a miómával együtt".
Tényleg ezzel van tele, hogy melyik nap kinek távolítják el a méhét is. Horror ... Nem is csodálom, hogy teljesen pánikba estem már. Pedig ahogy te is leírtad, nem a vég ez. Csak ugye az ember a pozitív történeteket nem veszi figyelembe ha betegsége van. :(
Az enyém 17 mm-es volt év elején. Hogy nőtt-e azóta, nem tudom. Gondolom nem tesz jót az sem, hogy iszonyúan stresszelek folyamatosan. Nagyon rossz időszakom van sok egyéb dolog miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!