Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Miben hátráltat...

Lányok! Miben hátráltat benneteket a menstruáció?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 10. 06:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Engem nem sok mindenben, mert az enyem szerencsere nem olyan gazos, szokott fajni de csak annyira, hogy elso nap egy Cataflam, kb 1 ora mulva elmulik a fajdalom, utana mar csak picit kellemetlen, feszito erzes van masnap. Tehat elso nap nem szivesen csinalok sok mindent, szerencsere megtehetem, hogy olyankor doglodjek a kanapen, illetve abban a nehany napban nem vallalok be olyan programokat, ahol esetleg nem tudnek tampont cserelni 3 orankent, tehat turazas pl kizarva.

Nekem ennyi. Sajnos vannak ennel sokkal zurosebb menstruaciok is.

2023. ápr. 10. 07:54
 2/11 anonim ***** válasza:
20%

Miért nem használsz betétet, vagy kelyhet?

A kelyhet nem kell cserélni túra meg hosszú program alatt, mert reggeltől estig bent lehet, a betétet meg bárhol könnyen ki lehet, mert nem kell magadhoz nyúlkálni.

Kérdező, engem nem akadályoz semmiben

2023. ápr. 10. 10:40
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Kb mindenben. 12 éves korom óta 8-9 napos, és nagyon erős menstruációm van.

40 éves vagyok, még van 8-9 évem... :(

2023. ápr. 10. 10:48
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Betetet sem cserelnek egy turan, mert nem nagyon lehet eldobalni :) A kehely nekem kenyelmetlen, probaltam, kivenni meg iszonyu macera.
2023. ápr. 10. 10:48
 5/11 anonim ***** válasza:
9%

#4 beleteszed egy nejlonba, elteszed nadrágzsebedbe és a legközelebbi kukánál kidobod. :)

De pl. a Libresse-nek eleve olyan a tasakja, hogy leragaszthatók a szélei, pont ezekre az esetekre.

2023. ápr. 10. 11:09
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

5

Kosz, inkabb nem. A tampon tokeletes.

2023. ápr. 10. 11:55
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
1-2 nappal előtte elkezd fájni a hasam. Főleg éjjel, ami ugye ellehetetleníti a pihenést. Nem nagy élmény így dolgozni menni...
2023. ápr. 10. 12:08
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Ciklus függő.

Van amikor olyan görcs tör rám, hogy a hollywoodi filmek lövést kapó szereplőihez hasonló módon kell eljutnom a gyógyszeres fiókig, majd fizikai és mentális terhelésre képtelen állapotban megvárni, míg hat a bogyó. És ez úgy 2-3 napig, vagyis ha a gyógyszert nem veszem be időben.

Vérzés erősségétől függően fejben mindig ott kell lennem, hogy mikor tudok kimenni a mosdóba, elég lesz-e ami bent van stb.

Általában a közérzetem és az étvágyam se az igazi, hol kiver a víz, hol meg akarok fagyni, nem igazán eszem így erőtlenebb is vagyok, néha van amikor émelygek.

Van amikor a fájdalom kisugárzik a gáttájékra, vagy a farizmokba, olyankor fáj kb lenni is, mert minden pozíció kényelmetlen.

Az éjszaka nem pihentető, mert felületesebben alszom. Az külön kategória amikor arra ébredek, hogy görcsölök (és akkor éjszaka kell a gyógyszeres fiókig elvándorolni, ha nem készítettem oda magamnak) vagy reggel jó meglepi +15 perces program, ha véletlen átázom és moshatok/áztathatok be mindent a reggeli nagy sietség mellett).

Szerencsére most túl vagyok az egyik legeslegjobb menstruációmon, minimális gyógyszerigény, minimális mennyiség (magamhoz képest), jó közérzet, erőnlét. Böjtben voltam, valószínűleg ez segített.

2023. ápr. 10. 13:30
 9/11 anonim válasza:
71%
Nekem csak 1 nap gáz, de akkor nagyon. Átázom, görcsölök, megy a hasam (és nem 1 perc alatt végzek) így van hogy dolgozni sem tudok menni. Áh, szörnyű! :(
2023. ápr. 10. 14:45
 10/11 anonim ***** válasza:
89%

Első két nap mindenben, mert görcsölök, hasmenésem van - nem napi 1 hanem 2-3 teljesen random -, ha nem veszem be időben a gyógyszert, teljesen használhatatlanná válok.

Első két napban tampont sem tudok használni, mert kellemetlen, a betéttel viszont csak macera van, átázok, stb.

Egyébként, ha ezeket túléltem, utána már okésabb.

2023. ápr. 10. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!