Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan távolítják el a petefés...

Hogyan távolítják el a petefészek cisztát, pontosan hol és milyen módszerrel?

Figyelt kérdés
Petefészek cisztám van!16 éves vagyok és holnap műtenek...
2008. dec. 29. 00:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az egyszerű, jóindulatú ciszták rendszerint egy-két menstruációs ciklust követően spontán eltűnnek. Beavatkozásra általában nincs szükség. Amennyiben a ciszta hónapokig észlelhető, 8 cm-nél nagyobb az átmérője, szöveti elemeket tartalmaz, vagy UH-vizsgálat során kóros - rosszindulatú folyamatra jellemző - a vérellátása, műtéti eltávolítása indokolt.

Bizonyos esetekben a ciszták rövid vénás altatásban a hüvelyen keresztül megszúrhatók, a belsejükben lévő folyadék leszívható. Sejtvizsgálat (citológia) során megállapítható a ciszta jó- vagy rosszindulatú természete, amely a további megfelelő kezelési mód megválasztásában segithet.

A jóindulatú ciszták műtéte hastükrözéssel a legkorszerűbb. A beavatkozás során megpróbálják kihámozni a cisztát a petefészek állományából úgy, hogy minél kevesebb működő, egészséges petefészekszövet kerüljön eltávolításra. Amennyiben ez műtéttechnikai szempontból nem lehetséges, akkor sajnos gyakran az egész petefészket ki kell venni.

A bizonytalan természetű ciszták esetén a műtét közben végzik el a szövettani vizsgálatot. Ennek eredménye dönti el, hogy a beteg gyógyulása érdekében a műtét során még mit szükséges eltávolítani.

2008. dec. 29. 00:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Együttérzek veled, nekem is petefészek cisztám van. Egyenlőre várni kell a vérkép eredményére. Most vették észre, 5,4x4 cm-es. Neked volt valami tünete, menszeszedet megzavarta?
2008. dec. 29. 00:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem biorezonancia géppel csinálták,ami teljesen fájdalommentes,persze ez kórházban nincs, de legalább elkerültem a műtétet!
2008. dec. 29. 01:04
 4/6 Srapnel ***** válasza:
A biorezonanciás módszereket csak annak tudatában válassza bárki is, hogy áltudományos, semmiféle tudományos módszerrel nem igazolták sem az "elméletét", sem a működését. Ezt illene mellé írni.
2008. dec. 29. 07:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Hm...igazából a gépeket űrhajósoknak fejlesztették ki és működik!És ennyi erővel az orvosokat is lehetne támadni,amikor sok esetben azt sem tudják megállapítani,hogy mi a gond,vagy megműtenek,és semmit nem javul a helyzeted,mert rengeteg ilyen van!És én kérek elnézést,hogy elöbb választok természetes módszereket,minthogy szétvagdaljanak!Nekem bevált, meggyógyultam tőle!Csak segíteni akartam!Nem kellene egyből támadni!Mindenkinek a saját döntése,hogy mit próbál ki és mit nem!
2008. dec. 29. 14:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem úgy kezdődőtt most 2008.December 26-án reggel felkeltem és bal lent a petefészkemnél szúrt de nem annyira csak kicsit!estefelé 18:00-körül mentem moziba a barátommal és amikor mozi után jöttünk hazafelé akkor annyira fájt, szúrt hogy majdnem összeestem...Nagyon sírtam...Kibírhatatlan volt..Aztán hazamentünk nagy nehezen, szerencsére nincs olyan messze a Westend tőlünk...És anyu megijedt nagyon hisz csak annyit látott, hogy sírok..Kérdezte hogy mikor kezdődőtt és mondtam hogy reggel csak szinte alig fájt és nem vettem komolyan és ezért nem szóltam!Estére anyu adott fájdalomcsillapítót és másnap elmentünk a Bethesda kórházba (oda irányítottak minket) és ott megvizsgáltak de mivel nem volt semmilyen vizsgáló eszközük ezért átküldtek a Heim Pál gyermek kórházba!Ott csináltak utrahangvizsgálatot és kiderült hogy 2 petefészek cisztám van bal oldaliba!Az egyik 3,7 cm a másik 5,2 cm.Akkor az orvos azt mondta hogy hétfőn jöjjek vissza (ekkor amúgy szombat volt) és ha nagyon fájna hétfőig akkor mentővel hozzanak be és azonnali műtét!Hétfőn visszamentem de nem ugyanoda hanem a Tűzoltó utcai gyermekklinikára kellett!ott már mellkasröggen meg minden volt, és megint utrahangoztak és csak 4mm-ert ment össze a ciszta ami semmit sem jelentett akkor is meg kellett műteni.A zárójelentéseben amúgy így szerepel : -Az egyik lúdtojás nagyságú a másik teniszlabda nagyságú! Aztán másfél órás volt a műtét és szerdán már kiengedtek! 3 lyukat csináltak a két petefészkemnél és egyet a köldökömnél!Azt mondta az orvos hogy 3-4 hónap múlva már semmi sem fog látszani!
2009. jan. 2. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!