Hm. Szerintem sok kamaszlány szégyelli, de nem hinném, hogy érdemes. Előbb utóbb minden lány fog menstruálni, ha csak nem beteg. A fiúk meg fogadják el. Ideális esetben vagy harminc évig az életed része. Nem olyan dolog ez, amit szégyellni kéne bárkinek.
2023. ápr. 6. 09:15
2/11 anonim válasza:
Sose szégyelltem, de nekem annyira rendszertelen volt kamaszként, hogy nem tudtam még megközelítőleg sem, mikor fog megjönni, folyamatosan figyelni kellett, ne ázzak át, ez a része volt kellemetlen, maga az, hogy menstruálok, abban nincs semmi rendkívüli, kínos, szégyellnivaló. Később felnőttként szedtem egy darabig fogamzásgátlót, akkor megvolt fixen, mikor vérzek és mikor nem, kényelmes volt. A fogamzásgátló abbahagyása után beállt átlagosan 32 napra, 26-38 nap között változik, de csak 1-1 alkalommal voltak ezek a kiugró értékek, leggyakrabban 28-35 napos ciklusaim vannak, és átlagosan egy hétig van vérzésem, a kiugró értékek ebben most 5 és 11 nap, kamaszként volt 2 hét is, a legkiugróbb esetén 3 hét vérzés után hormonágyúval avatkoztak be.
2023. ápr. 6. 09:26
3/11 anonim válasza:
Nem szégyeltem soha sem. Nyílván, ha az utcán kiderüle a fehér nadrágomban, hogy átáztam, kínosan érezném magamat, de nem szégyellem, hogy minden hónapban 5-7 napig mensizek. Teljesen normális dolog ez, nincs miért szégyelni, sőt! Érzelmi hullámvasúton ülünk ilyenkor, vannak nők, akik hihetetlenül fájdalmasan élik meg, és minden hónapban kibírjuk! Büszkék lehetnek/lehetünk magunkra. :)
2023. ápr. 6. 13:41
4/11 A kérdező kommentje:
én is így gondolom :D
2023. ápr. 6. 14:37
5/11 anonim válasza:
Korábban olyan 16-7 éves koromig úgymond szégyelltem, vagy legalábbis igyekeztem titkolni. Mostmár nem érdekel hogy ki tudja meg ki nem (nyilván nem abból tudják hogy átázok vagy szétdobálom a tampont), nem titkolom ha tamponcserére megyek. Endometriózisom van, az összes férfi barátom és közeli munkatarsam tud róla, nem azért mert sajnáltatni akarom magam, hanem hogy pl tudják mire veszek be gyógyszert, vagy miért megyek lassabban, mozgok nehezebben pár napig. A menstruáció eltitkolása szerintem már teljesen értelmetlen hiszen a nők többségének rendszeresen jelen van az életükben. Aki nem tudja kezelni, hogy egy nő menstrual, azert nem kár.
Egy csomó nőgyógyászati betegség hamarabb kiderülne, ha nem lenne ez a teljesen természetes dolog ennyire tabu téma és ilyen kínos dolognak beállítva.
2023. ápr. 8. 01:29
6/11 anonim válasza:
Nagyon!
Utálom, hogy alatta bűzös vérszagom van.
Meg azt is utálom, hogy úgy kell öltöznöm, hogy a ruhám kitakarja az alfelemet, nehogy meglátszódjon a betét.
2023. ápr. 10. 12:17
7/11 anonim válasza:
Aki lehúzta a válaszokat, biztosan jobban tudja, hogy mi hogyan érezzük magunkat, amikor mi menstruálunk, nem? Vagy nem tudom, mit kellett volna írni, ami hasznos válasznak minősül?
2023. ápr. 10. 15:45
8/11 anonim válasza:
Nem szégyellem, de nem hirdetem, mert nem látom értelmét, nem hiszem, hogy bárkit érdekelne. Első nap szokott fájni a hasam, ha valaki kérdezi, mi a bajom, ennyit mondok, hogy fáj a hasam, érteni szokták. De hogy mikor cserélek tampont, azt nem jelentem be.
A családban a férjem tudni szokta, a gyerekeim nem. A lányom még nem menstruál, majd ha fog, valószínű az enyém is fel fog tűnni neki.
2023. ápr. 10. 20:37
9/11 anonim válasza:
Nem szégyellem, miért is kéne? 4 éve az életem része, soha nem gondoltam erre úgy, mint egy ciki dologra. Persze, az nem lenne a legkellemesebb helyzet, ha az utcán észrevenném, hogy a fehér nadrágom átázott, de alapvetően nem egy szégyellni való dolog ez.
16/L
2023. ápr. 14. 15:42
10/11 anonim válasza:
Teljesen természetes dolog. Én nem szégyellem de persze meg tudom érteni azt is, aki igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!