Hüvelyi ultrahang vagy kismedencei MRI a megbízhatóbb?
Figyelt kérdés
Próbált a nőgyógyász hüvelyi ultrahangot végezni, de nem sikerült, mert fájt egy picit, ahogy dugta föl (szűz vagyok, de már húszas éveim végén). Mivel ösztönösen felszisszentem, ahogy ezt hallotta, mondta, hogy nem végezhető el, és azonnal kihúzta, hiába kértem, hogy nem baj, folytassa és kibírom a cél érdekében. Azt mondta olyan vizsgálatot nem végezhet, ami fájdalmat okoz. Hasi ultrahangon semmi rendelleneset nem látott, még csak egy cisztát sem, és azt javasolta, hogy ha nem múlnak el a tüneteim,csináltassak egy kismedencei MR-t. A kérdésem az lenne, hogy próbálkozzak más nőgyógyásznál, hátha sikerül megcsinálni a hüvelyi uh-t, vagy hagyjam, es menjek el MR-re? Az MR kimutatná, ha valami baj van, megbízhatóbb, mint a hüvelyi ultrahang? Vagy mindkettőt valahogy végeztessem el? Eléggé kétségbe vagyok esve, félek, hogy a petefészkemmel lehet valami. A tüneteimet inkább nem írnám itt le. Sajnos erős egészségszorongasom is van emellett, így még rosszabb az egész. Szerintem picit előbb is kellett volna lépnem, miután ezt mondta a nőgyógyász, de meggyőztem magam, hogy megint csak az egeszsegszorongas. Arról nem is beszélve, hogy már elég depresszív állapotban vagyok emiatt, kb. rosszul vagyok magamtól hogy mivel még nem voltam senkivel, így állandóan aggódnom kell az egészségem miatt, mert rutin vizsgálatok nem végezhetők el :( köszönöm, ha valaszoltok!2023. márc. 18. 16:12
11/16 Ypszilon1980 válasza:
Miért nem utal be MR-re? Akkor nem kell fizetni, csak nagy a várólista. Egyébként az ultrahangon látszik, ha nagy a baj.
12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: elvileg magánorvos nem adhat beutalót ingyenes MR-re. A hasi ultrahangon is látszik, ha nagy a baj? Mert csak azt tudott végezni, hüvelyit nem.
2023. márc. 18. 23:03
13/16 anonim válasza:
Irany masik nogyogyasz! Nem kell sziszegni. Ennyi. A hasin nem latszik jol minden. A gepek ocskak gyakran ertekelhetetlen a kep. Az orvosok pedig nem alaposak. A huvelyi megbizhatobb ha a petefeszkedre gyanakszol. Tapasztalatbol beszelek. Nekem a mehtestrakot nem vette eszre az orvos.
14/16 anonim válasza:
Egy jó orvoshoz menj, ahol jó a gép, a doki pedig alapos. Hüvelyit csináltass, és ne sziszegj meg ne vágj pofákat. Azt az 5 percet kibirod. Jó egészséget!
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor keresek másik nőgyógyászt. Valaki tud ajánlani megbízhatót, aki szüzen is vizsgál hüvelyi ultrahanggal?
2023. márc. 19. 11:34
16/16 anonim válasza:
Kicsit unortodox, de azt javaslom, hogy vegyél egy vibrátort (neten is tudsz rendelni) és akkor megszokod, hogy "bemegy" oda valami, utána sokkal kevésbé lesz kellemetlen/szokatlan a hüvelyi UH + lehet, hogy később a szűzességed elvesztésében is tud segíteni, hogy ezt már megtapasztaltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!