Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hahooo. 17 éves lány vagyok,...

Hahooo. 17 éves lány vagyok, és már 7 napja késik a menstruációm. Terhes nem lehetek, hiszen mindig odafigyelünk, és tudatosan, odafigyelve védekezünk. Meg már 3 hete nem voltam a párommal. Mi álhat mögötte? Vagy ez még normális? Köszi:))

Figyelt kérdés
Nőgyógyászhoz még nem szeretnék elmenni:(((

2023. márc. 12. 19:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10 es. Köszönöm!😊
2023. márc. 13. 05:23
 12/20 anonim ***** válasza:
61%
Szívesen, bár látom nem mindenkinek tetszett annyira, kíváncsi lennék mi a probléma vele! :D 10-es voltam.
2023. márc. 13. 11:34
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Bocs, nem tudom, kinek mi problémája volt a válaszoddal, de most elolvasva nekem az furcsa, hogy szerinted egy 17 évesnek még a rendszertelen menzesz normális. Nekem - és rengeteg más ismerösnek is - az elsö menzesz 11-13 évesen jött meg, nekem kezdettöl 25 napos cilusaim voltak, de a többieknek is 1-2 éven belül rendszeres lett.

A kérdezö nem írt olyat, hogy neki megszokott lenne a nem szabályos cilkus, különben nem írta volna ki a kérdését.

Ezért feltételeztem volna, hogy neki már szabályos, ezért is idegesíti a késés.

Meg arra sem adott választ, hogy miként védekeznek, mert ez is számítana.

2023. márc. 13. 14:35
 14/20 A kérdező kommentje:
Óvszerrel védekezünk,mindig. Sosem volt másképp, és nem is lesz. Igen. Megszoktam már, hogy mindig pontosan jön meg, viszont az egyik barátnőmnek azt mondta a nőgyógyásza,hogy 21 éves korig bármi változhat a ciklusban. Érzem már a menstruáció jeleit. Mellfeszülés, alhasi görcsök, stb. Viszont aggaszt, hogy nem jött még meg. Esetleges fertőzéstől is tartok.
2023. márc. 13. 16:53
 15/20 anonim ***** válasza:

Az óvszer megfeleöen használva és utólag ellenörizve igen biztos módszer.

A helyedben azért csinálnék egy tesztet, mert akkor az eredmény egyértelmü, ugyanis a premens tünetek megegyeznek a korai terhességi tünetekkel.

Pár száz forint árán megnyugodhatsz.

2023. márc. 13. 18:05
 16/20 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm!!!
2023. márc. 13. 18:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mi lett, drukkolok, hogy minden rendben legyen !
2023. márc. 13. 19:23
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom a kérdező első menstruációja mikor jött meg, de _akármikor_ lehet egy kimaradó, hosszabb-rövidebb ciklusa egy nőnek, nem mindenkié atompontos, nem kell rögtön orvoshoz rohanni akkor sem, ha valaki 30 éves és amúgy tökpontos ciklusok mellett van késés, kimaradás és nincs más tünet. 17 évesen még simán lehet, hogy nem állt be fixen, akkor sem, ha évek óta menstruál - 19%, azért érted, mintha valami egetverő ostobaságot írtam volna... Ezért tűnök el időről-időre a gyakoriról, leszarom az átlagom, de mondjuk segítenék egy láthatóan fogalmatlan 17 évesnek, és akkor egy idióta, aki gratulál a babához, anélkül, hogy tesztet javasolna, magasabb százalékot kap. Na mindegy. 10-es voltam. Kérdező: tesztelj és menj orvoshoz ha úgy érzed az megnyugtat, de ha nincs más tüneted és negatív a teszt akkor jó eséllyel kövi hónaptól rendben lesz a ciklusod megint.
2023. márc. 14. 00:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, hogyan védekeztek, az a kérdés, hogy terhes-e - TESZTELJEN. Ha más tünete is van, folyás, görcsök stb. akkor meg a kimaradó vérzéstől függetlenül is nőgyógyászhoz kell menni.
2023. márc. 14. 00:25
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, ma reggelre megjött. :D
2023. márc. 17. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!