Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tesztek, amikor a menstruá...

Mit tesztek, amikor a menstruációnál hirtelen befolyik egy adag vérzés?

Figyelt kérdés
Hogyan reagáljátok le, amikor felkelésnél kijön egy adag vér? Mit csináltok, mennyire aggódtok ilyenkor, amikor ilyet tapasztaltok?

2023. márc. 11. 12:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
De jó neked 16:09 nálam simán szivárog.
2023. márc. 13. 01:19
 12/19 anonim ***** válasza:
11 nem biztos, hogy a számodra tökéleteset használod. A régi nekem is szivárgott, de úgy voltam vele, hogy nem baj, ennyi nem olyan vészes. Viszont egy csoportban felvilágosítottak, hogy nem kell elviselni azt, hogy szivárog, mert tudsz találni jobban is.
2023. márc. 13. 07:17
 13/19 anonim ***** válasza:
én tenna betétet használok igy nem parazok ha kijön néha egy egy nagyobb adag. az jó vastag betét igy biztonságba vagyok vele.
2023. márc. 15. 15:11
 14/19 anonim ***** válasza:
A 12. Válasz teljesen okés, nem értem, hogy miért lett lepontozva.
2023. márc. 15. 15:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Nekem sosem folyik ki szerencsere. Tampont és betétet is használok, attol függ mit veszek fel aznap. A tampont jobban szeretem, mert "tisztább " tudsz maradni. A betét kényelmes (de csak egy fajta és tangához való). A menstruációs bugyit és a kelyhet még nem próbáltam.

Gondolom habitus kérdése. Olvasgattam , nézegettem, de problémásnak találom a kelyhet: oké, kiöntöd a wc-be a tartalmát, de azt ugye ki kell öblíteni, mielőtt vissza helyezed. A kezedet is jó lenne megmosni előtte és utána. Valahogy kellemetlennek érezném pl egy munkahelyi wc-ben..nem tudom.

Talán finnyás vagyok, de a menstruációs bugyival is ez a bajom. Nem szívesen tapicsolnék benne amíg kimosom belőle a csapnál.

De azzal egyetértek, hogy sokkal egyszerűbb a használatuk (nem kell betétről, tamponról gondoskodni) és gazdaságosabb mint havonta veszegetni ilyen-olyan erősségű, méretűt , és nem hagysz hátra hulladékot sem.

2023. márc. 23. 11:59
 16/19 anonim ***** válasza:

15 van rá törlő kendő is, kezed mosni tampon felhelyezése előtt is nagyon erősen ajánlott, és azért betéthez sem koszos kézzel nyúlunk.

Ürítettem már suliban, benzinkúton, más nyilvános mosdóban is, nem olyan macerás, mint gondolná az ember.

De természetesen mindenki használjon azt, ami beválik neki, csak legyen tisztában a használat következményeivel.

2023. márc. 23. 19:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Persze, kezet mosni kell mindenképp, én inkább arra gondoltam, hogy ha pl ki kell menni a wc-ből elöblíteni, aztan vissza menni es vissza helyezni. Aztán újra kimenni véres ujjakkal. Vagy akkor nem lesz olyan? Nem tudom, sose próbáltam. De persze, a törlőkendő jó ötlet, csak oda kell figyelni, hogy mindig legyen nálad. Ezért tartom kényelmesnek a megfelelően megvalasztott betétet, mert nem kell magadban nyulkalnod. Persze, otthon nem gond.

A tampon, betét meg ha tiszta a kezed azonnal cserélhető, mivel egyesével van csomagolva.

Bar hallottam olyat is, hogy visznek be magukkal egy üvegben vizet, és rögtön ki is tudja öblíteni a kelyhet. Ezt jó ötletnek tartom, mert nem kell kirongálni a wc-ből csere közben.

Biztos mindegyiknek megvan az előnye és hátránya.

Mennyit kell üríteni ezeket a kelyheket egy nap alatt? Gondolom az első egy-két napban többször. Vagy honnan lehet tudni mikor telik meg?

2023. márc. 23. 21:18
 18/19 anonim ***** válasza:
17 mérettől és a vérzés erősségétől függ, hogy hányszor kell üríteni. Általában 8-10 órákat ki bírnak a közepes méretűek, nekem merula xl van, ami a legnagyobb kapacitásúak közé tartozik. 12 órát kibír. Összehasonlítás képpen, a super plus tampon nálam max 4 óra alatt teljesen tele volt, de általában 3 óra sí elég volt.
2023. márc. 23. 21:36
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm!
2023. márc. 25. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!