Megváltozott folyás, mitől??
Sziasztok!
21 éves vagyok, és kb két hónapja kezdődött ez az egész..
Régebben ritkán használtam tisztasági betétet,de egy 2-3 hónapja folyamatosan. Eleinte csak arra figyeltem fel hogy nagyon nedves lesz a bugyim, se azon se a WC papíron nem volt semmi színe. Aztán már olyan mértékben "folytam" hogy minden nap betét, bugyi váltás, mert nem akartam átázni, és borzasztoan kellemetlen.
Na deee.... állandóan olyan érzés mintha bepisilnék, rendesen érzem ahogy kifolyik, kibuggyan belőlem, többször, kisebb nagyobb mennyisegben. A betétem világos, sárgás-barnás színű lesz, szúrós szagú.
És nem tudom eldonteni hogy ez csak megváltozott huvelyfolyas , vagy esetleg lehet vizelet?
Nagyon nagyon kellemetlen folyamatosan azt érezni h szinte bepisilok 😥😥,.
És elnézést hogy ilyen formában, és ennyire nyíltan fogalmaztam, de végső elkeseredésemben fordultam az oldalhoz.
Természetesen nőgyógyászhoz már kértem időpontot...
Ha esetleg valakinek van ötlete vagy volt hasonló helyzetben ne tartson magában semmit.
Koszonom!
Nem kéne túlzottan belelovalnod magad. Csak kérdezz meg néhány 2-3-4 gyereket szült nőt, hogy milyen az, amikor tényleg nem tökéletesek már lent a dolgok :). Meg fogsz maradni!
Én több irányba mennék és valószínűleg a nőgyógyász se lesz túl alapos, mert általában nem azok.
1. Zárjuk ki valamennyire a húgyúti fertőzés lehetőségét. Ezt két módon lehet. Egyszerűbb: veszel egy tesztcsíkot patikában (drágább, egy-két darab, könnyű elrontani), netről rendelsz (több, olcsóbb: pl cybow).
Pisilsz egyet pohárba, száraz kézzel kiveszel egy tesztcsíkot, gyors belemártod, hogy végig érje 1-2 másodpercig, majd az élével ráérinted egy wc papírra, hogy ne folyjanak össze az egyes kockák a túl sok pisi miatt rajta. Leolvasod, hogy eltér-e a leukocita, fehérje, nitrit.
Bonyolultabb változat: elmész magánban pisi tesztes laborra (pl. synlab)
2. Ha nem látszik fertőzés, ilyen fiatalon kicsi a pisi tartási probléma esélye, de nem lehetetlen. Nehéz lehet megkülönböztetni a hüvely váladékot a pisitől, de kis nyomozással nem lehetetlen. Amikor otthon vagy, figyelgesd magad, honnan jöhet és mennyire viszkózus állagú. A nyálkásabb, az nyilván hüvely váladék, a folyósabb pisi.
Még durvább trükk: kicsivel többet iszol (nem őrült módon!) és ha pisiléskor azt látod, hogy átlátszó a vizeleted, akkor nem lehet a betétben sárgás-barna vizelet, érted. Akkor nem vizelet.
3. Ha mégse pisis "katasztrófa" van (:D), hanem hüvely fertőzés, akkor nyilván arra a nőgyógyász majd mond okosat. Általában rohadtul semmilyen kenetet nem csinálnak, hanem random felírnak valami hülyeséget ráérzésre. Én azt mondanám, hogy kérd a tenyésztést, ragaszkodj hozzá! Gombára felesleges antibiotikumos kezelést csinálni.
1b.) Azt tudni kell, hogy egy jó pisi labor teszt nem csak a húgyúti fertőzést tudja kimutatni, hanem a hüvelyit is, szóval az tényleg egy jó megoldás. A tesztcsíkra már nem mondanám ezt.
Remélem megfelelően kimerítő volt a válaszom!
Az első válaszomhoz még hozzátenném, hogy:
"1b.) Azt tudni kell, hogy egy jó pisi labor teszt nem csak a húgyúti fertőzést tudja kimutatni, hanem a hüvelyit is, szóval az tényleg egy jó megoldás. A tesztcsíkra már nem mondanám ezt."
Ez súlyosabb esetben igaz. Tehát a pisi labor teszt a hüvelyfertőzést is kimutathatja, de az arany standardja a hüvely kenet vétel és annak a tenyésztése. Ez is egy elég standard nőgyógyászati dolog.
A kedves betétfétisest nem lehetne kidobni? (4-es)
Már nagyon unalmas, hogy minden kérdése alá benyögi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!