Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció késés... Aggódnunk...

Menstruáció késés... Aggódnunk kell?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel izgulunk egy picit a frissen elkezdett szexuális életünk miatt. Az biztos, hogy nagyon alaposak vagyunk, óvatosan kezeljük a gumit, nem csúszik le közben és utólag is mindig megnézzük, hogy nem ereszt-e. Viszont most mégis aggódunk, mert a mensi-app szerint 6-án kellett volna megjönnie, hiszen januárban is 6-án kezdődött. Lehetséges, hogy azért késik, mert a február rövidebb hónap?

2023. márc. 8. 09:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

Ezek az appok pont lósz...t nem ének, amúgy, főleg, mivel a ciklus változhat.

34 vagyok, random csúszik napokat - néha csak 2-3, néha 5-6. Teljesen normális.

2023. márc. 8. 19:13
 12/15 anonim ***** válasza:
46%
11: vannak nagyon jó appok, főleg pl a Lucy, ahol nem csak vezeted a menstruációt, hanem tüneteket irhatsz fel (csomó nőgyógyászati betegségnél - diagnosztika /kezelés is - hasznos), mit csináltál aznap, milyen kedved volt, bevetted e a gyógyszert, mikor volt aktus (védekeztél e vagy sem). Plusz statisztikát kapsz a ciklusod kb. hosszáról, illetve a menstruációd átlagos kb hosszáról, így ha nagyon eltér, akkor sejtheted hogy valami nem jó
2023. márc. 9. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
2023. márc. 9. 09:43
 14/15 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: nem kell aggódnotok, ha rendesen védekeztetek, nem lesz terhes a barátnőd. Egyszerűbb lehet csak a 6-át megjegyezni, de természetesen a ciklust nem érdekli a naptár, vagy hogy melyik hónap milyen hosszú. Ha valami szabályos lesz benne, akkor az eltelt napok szàma (ami egyébként simán lehet 21 és 35 között bármi, rendszeresen is).

Az applikàciós vàlaszra reagálva: Hasznos dolog vezetni, de nem tud mindent egyik applikáció sem. Annál tényleg pontosabbak, mint hogy minden hónap 6-án várja valaki a menszeszét, néha még többet tudnak annál is, hogy beállít az ember egy fix ciklushosszt, de én például hőmérőzök is, ténylegesen vezetem a ciklusomat, tudom mikor volt ovulációm. Az elmúlt évben 26 és 34 nap között változott a ciklusom. Ezt még az app, amit használok le is követné, ha (kb) egyenlő hosszú lenne az ovuláció utáni luteális fázisom. Csakhogy nekem az is volt 10 és 16 nap között minden, így ez az app sem tudja megmondani napra pontosan, hogy mikor fog megjönni.

Persze tudom, van, akinek napra pontos, nekik segíthet fejben tartani, de akkor sem kell megijedni, ha egy kis eltérésutatkozik.

2023. márc. 15. 10:29
 15/15 anonim válasza:
Hány évesek vagytok? :D Nem kell ide app, régen sem volt app... Egyszerű a képlet: eltelt 1hónap - tegyél még rá 1hetet max, ha ekkor sem folyik a cucc, akkor irány terhességi vizsgálat, amúgy nagy valószínűséggel apa leszel szóval gratula xD Mondjuk a kérdésed óta eltelt egy kis idő és túlságosan nagy a csönd :D Csak nem a megszakítást csináljátok? :'D Tudom, k*rva nagy tahó tudok lenni xD
2023. máj. 30. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!