Van rá esély, hogy egy bevérzett petefészek ciszta felszívódik, ha két hónap után még mindig ott van?
December elején talált nálam a doki bevérzett petefészek cisztát, pár napja kellett visszamennem ultrahangra.
A ciszta még mindig ott van, nincs vérellátása.
Így van rá esély, hogy felszívódik? A doki nyár közepére hív vissza ismételt ultrahangra.
Nektek mennyi idő alatt szívódott fel?
De azért a mérete csökkent? Van, hogy több idő kell, de azért valami változásnak lennie kellene 2-3 hónap alatt...
Kép nincs róla?
Decemberben ez szerepelt a kórlapon:
Jobb ovarium: 54 mm, benne 30 mm-es bevérzett ciszta.
A mostani kórlapon pedig:
Jobb ovarium: 34 mm, benne 20*30 mm-es simpe cysta.
Egy bevérzett ciszta máshogy néz ki, mint egy "simpex" cysta.
A petefészek meg folyamatosan működik, tüszőket érlel, ovulál, sárgatest képződik benne...teljesne szokásos, hogy a működéséből eredően kisebb-nagyobb ciszták keletkeznek.
Kontrollálni meg menstruáció után közvetlenül javasolt, mivel akkorra szoktak felszívódni és akkor még nem kezdődik a következő peteérés...
Csak ultrahangot mondott.
Hormont nem akar felírni, mert fiatal vagyok.
A bevérzett ciszta is más tünet miatt derült ki, alapból nem emiatt mentem.
Volt pár elég erős görcsöm jobb oldalt, akkor valami ételérzékenységre gondoltam. Ott nem stimmelt a dolog, hogy kezdett gyakrabban előjönni, és levegőt se bírtam venni a fájdalomtól.
Mostanában kezdett újra fájdogálni, jön-megy a görcs.
Elvileg nem kéne aggódnom miatta, de egyelőre várok nyárig, hátha felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!