Méh és mindkét petefészek eltávolítás műtét meddig tart?többi lent
Attól függ. Laparoscoppal vagy simán, volt-e megelőző műtét, mekkora a méh, mennyire vagy túlsúlyos, mennyire gyakorlott operatőr csinálja, csak a méhtestet veszik ki vagy a teljes méhet...
Nálunk laparoscoppal egy gyakorlottabb orvos 45 perc alatt megvan vele. Plusz altatás, előkészítés, végén ébresztés stb.
Nekem évekig tartó súlyos hormonzavar, állandó vérzés, ciszták, mióma, és a végén kialakult rákos daganat miatt vettek ki mindent, a nyirokcsomókat is. Már az utolsókat rúgtam.
Annyit tudok, hogy laparoszkóppal kezdték, de úgy nem sikerült, ezért fel is vágták a hasamat utána. 5 és fél órás volt a műtét, a Semmelweis nőgyógyászati klinikán feküdtem és a nővérek szerint a legjobb orvos műtött meg.
Ez pont akkor történt, amikor a covid miatt bezárták a kórházakat és elhalasztották a műtéteket. Az enyémet is elhalasztották, pedig sürgős volt az esetem. A kórház igazgatójának írtam könyörgő levelet, hogy engedélyezze a műtétemet, mert már olyan fárdalmaim és vérveszteségem volt, hogy üvöltöttem és nem bírtam felállni sem. Öngyilkos akartam lenni, de egyébként sem volt már sok napom hátra.
A levelem miatt mégis megműtöttek, sőt engem műtöttek aznap elsőként, ezért kaptam a legjobb orvost is, ráadásul VIP szobába is tettek ingyen. Úgyhogy a négy nap bentlétem alatt senki sem zavart, saját hűtőm, fürdőszobám. nyugalmam volt. Csak azért, mert írtam az igazgatónak. Azóta is hálás vagyok neki, mert megmentette az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!