Endometriozis műtét után tapasztalatok?
24 éves vagyok,pár éve már tudom hogy ezzel küzd a szervezetem.
Utoljára mikor voltam az orovsnál,3 csokoládé cisztát látott,és több kicsi sima cisztát. Azt mondta pcos,és hogy biztosan vannak endometriozisok is,anyukámnak is volt.
Mostanában nagyon fáj a köldököm is mielőtt megjön…mintha belülről fúrná valaki a mutatóujjával…
Alhasam úgy be van dagadva hogy konkrétan úgy nézek ki mint egy nagy tojás.
Műtéttel kapcsolatban kinek milyen tapasztalatai vannak?
Mennyibe kerul vagy van ra tb is?
Műtét után ezek a tünetek elmúlnak ?
Pl az állandó alhasi puffadás,jelen pillanatban ez zavar a legjobban,ha nem eszem semmit sem a bugyi vonal alatti része a hasamnak hatalmas és fáj,mintha egy vízzel teli párna lenne bennem.
A műtét nekem segített. De utána vagy drasztikus életmódváltással próbálkozol, vagy gyógyszeres segítség kell, mert bizony kiújul.
A várandóssággal (ha összejön) és a szüléssel van rá esély, hogy nem újul ki, de ez sem garancia. Én benne voltam a korban, és a műtét után azonnal gyermeket vállaltam. Szülés után hormonális spirált raktak fel, ezzel most csak nagyon enyhe tüneteim vannak (ritkán fáj a hasam, puffadni most is szoktam, meg vizesedni). 3 éve járok ellenőriztetni, nekem azóta nem lettek újabbak.
Bocsánat, azt kihagytam, hogy TB alapon is van, de hosszú a várólista. Engem TB alapon műtöttek, de azonnal, mert mikor észrevették, már nagyon necces volt a dolog.
A műtét maga nekem nem volt megterhelő, a laparoszkópos hegek gyorsan gyógyulnak. De kivették az egyik petefészkem és a petevezetékem, valamint sok összenövésem volt, amit oldottak. Ezektől 2 napig kicsit padlón voltam, de utána hamar felépültem.
Olyan hormonkészítmények vannak rá, amik leállítják a cuklust, vagy menopauzát okoznak. Hisz ha nem vastagszik a méhnyálkahártya, akkor nem duzzadnak a csokiciszták.
Én szülés után kaphattam hormonos spirált. Eddig "bevált".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!