Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 50 körüli nők, nektek is...

50 körüli nők, nektek is tisztára átázik a hálóingetek, ágyneműtök minden éjjel? Nem győzöm a paplan teregetni minden nap mostanában! Ti hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés

2023. febr. 17. 10:18
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Orvosnal? Minek? A valtozokor nem betegseg.

Hormonokat lehet, nem akarok szedni…halottam rola rosszakat.

De azert koszi a valszokat.

2023. febr. 17. 13:16
 12/33 anonim ***** válasza:
80%

Nem betegség. Akkor nem kell orvoshoz menni? A menstruáció se betegség, de ha 2 hétig tart és görcsölsz, nem mész vele orvoshoz??

Én biztos kérnék hormonokat is, nem kínlódnék. 47 vagyok, még pont előtte állok.

2023. febr. 17. 13:25
 13/33 anonim ***** válasza:
84%

11. A hormonpótlásnak nem csak az a célja higy elviselhető legyen a napod. A ösztrogén drasztikus csökkenése szívproblémákat, csontritkulást, memóriazavart, depressziót, hízást is okoz. De csak akkor szabad szedni ha nem vagy hajlamos a trombózisra és a mellrákra. E mellett évi mammográfia ajánlott.

Megértem ha nem akarod szedni az esetleges mellékhatások miatt de nem feltétlenül rosszabb a mesterséges hormon mellékhatása mint maga a klimax akkor is ha természetes fyamat, megpedig a fennt leírták miatt. Mert ha ki lehet vele tolni pl a csontritkulást akkor mier ne?

Ez egyszerűen egy olyan helyzet amikor sokszor cseberből vederbe kerül az ember. Nincs tökéletes megoldás.

Vannak természetes készítmények mint pl a barátcserje és cickafark, szerintem érdemes kipróbálni de napota és hónapokig kell szedi mert nem hat azonnal.

2023. febr. 17. 13:36
 14/33 anonim ***** válasza:
74%

Paplan ügyben nem tudok megoldást mert ha pl csak huzattal takaróznál akkor valószínű fáznál.

A természetes keszitményekkel csak tüneti kezelést lehet csinálni de már az is jó arra hogy végig tudd aludni az estét. E mellett szedjél D és K2 mk7 vitamint, mindkettő jó csonterősítő.

2023. febr. 17. 13:47
 15/33 anonim ***** válasza:
80%
Győződj meg róla, hogy nem lettél cukorbeteg és nem éjszakai hipoglikémia okozza az izzadást. Nem tudom, mennyire gyakori, de nálam ez volt az oka, legalább egy utánaolvasást vagy utánakérdezést szerintem megér.
2023. febr. 17. 18:21
 16/33 A kérdező kommentje:
Koszi a hasznos valaszokat!
2023. febr. 17. 21:32
 17/33 A kérdező kommentje:
Amugy arra lettem volna kivancsi, masok hova teregetik ki ilyenkor minden nap a paplant, lepedot, parnat, hogy csinaljak, hogy oldjak meg. Mert igy ugy nez ki a lakas, mint egy hajlektalanszallo…
2023. febr. 17. 21:33
 18/33 A kérdező kommentje:
Most voltam vervizsgalaton es vizeletvizsgalaton. Az kimutatta volna, ha cukorbeteg vagyok, ugye?
2023. febr. 17. 21:35
 19/33 A kérdező kommentje:

Cukorbetegseg jelei:

1. karzsibbadas, az szokott lenni. Voltam vele reumatologian tavaly, azt mondtak a nyaki gerincem miatt.

2. Kezem télen mindig ki van szaradva.

A tobbi tunet nem all fenn.

2023. febr. 17. 21:46
 20/33 anonim ***** válasza:

17. Hát erre nincs sok megoldás. Ha van szárítógéped rakd abba, vagy ha nem vagy fázós ne takarózz paplannal hanem csak egy pamut ágyneműhuzattal amit könnyű kiszellőztetni. De igazából az lenne a legjobb ha magán a tüneteken enyhítenél, hiszen nem muszály szenvedni csak azért mert ez az élet rendje.

Egyepkent nem mindenkinek vannak hőhulláma vagy vannak akiknek van de nem ennyire erős, vagy ha erős is de kevésbé izzadós.

2023. febr. 17. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!