Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Multirezisztens e-colinál van...

Multirezisztens e-colinál van esélyem gyógyulásra?

Figyelt kérdés

Kb. 15 éve van, kislánykorom óta (vagy régebb óta nem rémlik) csak most derült ki, sajnos orvosaim b*sztak rendesen kivizsgálni.

7 antibiotikum törzsre rezisztens, 6-ra érzékeny.

Semmit nem találok róla, valakinek volt már ilyen? :(

2023. febr. 16. 21:13
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*Hüvelyben tenyészett ki.
2023. febr. 16. 21:13
 2/16 A kérdező kommentje:

*6 antibiotikum törzsre rezisztens, 5-re érzékeny.

Bocsánat, kicsit eltörtem most.

2023. febr. 16. 21:15
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
5-re érzékeny = 5 féle antibiotikummal is sikeresen kikezelhető. Ezekből az orvosod majd választ egyet, végigszeded a kúrát és jól is leszel.
2023. febr. 16. 22:44
 4/16 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem akkor mi a kérdés, ha 5-re érzékeny, akkor abból az 5-ből kell válogatni, orvos majd megmondja mi legyen.
2023. febr. 23. 06:34
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, de már nagyon régóta van meg, és anno mindenféle antibiotikumot írogattak hol baktériumra, hol gombára... Semmitől sem múlt el soha és az orvosok lemondtak rólam, de sose vizsgáltak ki hiába kértem, csak ránézésre mondtak valamit!

Most derült csak ki, ez is csak azért mert magánklinikára mentem ahol ugye én döntöm el milyen vizsgálatokat kérek (persze itt is azt kaptam, hogy én vagyok a hülye, inkább csináljunk STD-t nem-e vagyok gonorrheás, mondom sok esély van rá tegyük hozzá... nyilván amiket ők kértek vizsgálatokat mind negatív lett, amiért meg én könyörögtem tenyésztésért pozitív, pedig azt mondták az FELESLEGES), az orvosok csak lesz.rnak. Multirezisztens, ráadásul e-coli, amit amúgy sem egyszerű kiirtani, és annyira kevés esélyt látok meggyógyulni, félek megint vakon kezelgetnek még úgy is, hogy itt van a kezembe a lelet. :(

2023. febr. 23. 11:21
 6/16 Szabi15 ***** válasza:
Van esély csak ez nagyobb kihívás az orvosoknak is, de ne add fel, gyógyítható.
2023. márc. 1. 04:39
 7/16 A kérdező kommentje:

Fluomizin-t kaptam, ez az első gyógyszer amit még nem szedtem, de sajnos ez sem használt, de ez nem lepett meg.

Köszi azért!

2023. márc. 12. 20:52
 8/16 Szabi15 ***** válasza:
Előző vagyok. Te jó ég. Kitartást neked. Még mindig maradt akkor olyan ami nem volt, ugye? Ne add fel még.
2023. márc. 20. 02:39
 9/16 A kérdező kommentje:
Biztos van, a gyógyszeripar hatalmas. :D Már feladtam, "hobbiból", drága pénzekért megyek néha random vizsgálatokra, hátha kiderül valami allergia, ételérzékenység, stb., már rendesen örülnék neki, ha találnának valamit, ami szomorú. Sajna ez van. Köszi!
2023. márc. 20. 06:14
 10/16 anonim ***** válasza:
Amiket gombára javasolnak: rendes fazonú pamutbugyi (magas hőfokon mosva + vasalva), ne szőrteleníts, ne használj tampont, hátrafelé töröld a fenekedet, ezek E Colinál is ugyanúgy fontosak. Ezen kívül segíthet a tőzegáfonya és a D mannóz. Antibiotikum kúra után kialakulhat hüvelygomba, amit lehet, hogy helyi készítményekkel nem tudsz kikezelni, erre orvos tud felírni szájon át beszedhető gombaellenes gyógyszert. A hüvelyflóra helyreállítására többféle készítményt is használnék, mert a rengeteg gyógyszer miatt valószínűleg nincs semmi természetes védelmed. Kitartás!
2023. márc. 20. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!