Normális hogy fáj ha tampont akarok felhelyezni?
- Ellazulva, nyugodt körülmények között próbáld
- Ne függőlegesen felfelé told, hanem kissé hátirányba
- Ha nem volt még szexuális kapcsolatod, akkor a mini mérettel kezdjél
Nekem is fájt amikor elkezdtem használni (szűz voltam). Minit használj először (nekem mondjuk az is fájt). Próbáld ki különböző képpen felrakni, próbálkozhatsz más helyzetekben (guggolva, állva egyik lábbal pl a kadon stb). Megpróbálhatod az aplikatoros verziót, valamint a különböző márkákat is végig lehet próbálni.
Attól ne félj hogy "más" nem fog beléd menni, az egy teljesen más szitu lesz (a tested fel van rá készülve hogy befogadja, illetve a gumin is van síkosító, plusz tudtok venni még síkosítót, az teljesen más kérdés, mint a tampon. Én ugye mondtam hogy a tampon fájt, de megszoktam annak a használatát, az első együttlét eleje kellemetlen volt, de azóta semmi ilyesmi nincs).
A bőrdarab alatt mire gondolsz? Nézz a neten ábrát a külső női nemiszervről, ha a kisajak az, akkor teljesen oké, van akinek meg van nagyobbodva (teljesen normális, nincs köze a tampon felhelyezéséhez). Enyém is ilyen, meg is voltam ijedve tőle egy ideig, hogy ez biztos valami nagy gond, de teljesen normális, nőgyógyász nem is foglalkozott vele. Nagyon sok nőnek van ilyen.
Viszont ha nagyon erős a fájdalom a tamponnal,vagy sehogyse lesz jobb, akkor nézesd meg inkább nőgyógyásszal. Ha sokszor felsérted belül, akkor nagyon könnyen elkaphatsz nagyon durva betegséget.
Szia! Nincs veled semmi baj, ne feszülj ezen! Nagyon sokaknál van ez eleinte.
Esetleg próbáld ki egyszer úgy, hogy (kézmosással kezdj! ) pici síkosítót vagy ha nincs (bocsi, ez undi, de eleinte anno nekem ez segített) nyálat (lehetőleg nem kaja hanem fogmosás és alapos vízzel történő szájöblítés után) teszel az ujjadra (nem a tamponra), mert csomószor az ujj "akad" be, de ha valóban van ott valami, vagy megfelelő technika mellett (fentebb is írták, a testhelyzet sem mindegy) így sem megy, esetleg egyből a mini tampon akad el, akkor bizony érdemes megnézetni nődokival. Nem valószínű hogy komoly baj lenne, de jobb ha szakorvosi segítséget kérsz, mintha egyszer csak fájdalmasan szakad/nyílik meg odalenn.
Síkosítót nem!
Szűzként nekem is nagyon kellemetlen volt, aztán utána már jobb, de pl amikor nem eléggé megtelten vettem ki, akkor voáh :( Néhányszor előfordult.
A silk touch borítású tamponokat jobb szeretem, azok pikkpakk felmennek, és ha szűz vagy, akkor a minivel kezdd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!