Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A terheléses vércukorvizsgálat...

A terheléses vércukorvizsgálatnak akadálya, ha épp menstruálok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Hétfőn jött meg, kedden voltam endokrinológusnál aki egyben a nőgyógyászom is, ő javasolta ezt a vércukor vizsgálatot. Mondtam neki, hogy nekem csütörtökre (holnapra) van időpontom vérvételre (előzetesen lefoglaltam, előre készültem mert számítottam rá hogy ez lesz), és mondta hogy az jó, menjek akkor. Viszont most néztem a neten, hogy azt írják hogy menstruáció idején nem lehet a vizsgálatot elvégezni. A dokim tudta hogy épp menstruálok, és nem tudom hogy csak elfeledkezett róla, vagy nem akadálya a vizsgálatnak a menstruáció.

Nálatok volt ilyen eset? Köszönöm ha megírjátok.

Ja és nem tudok számolni azzal hogy mikor jön meg és mikor nem, mert teljesen rendszertelen, ezért is járok az orvoshoz. Csak még mielőtt valaki ezt szóvá tenné, hogy miért nem így tervezem a dolgokat.

2023. febr. 8. 08:30
 1/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
51%
Menstruáció alatt ellenjavallt, de inkább a labort hívd fel és kérdezd meg.
2023. febr. 8. 09:23
 2/5 A kérdező kommentje:
És lehet tudni az okát, hogy miért ellenjavallt?
2023. febr. 8. 09:34
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
51%
Nem tudom ennek a pontos okát, de úgy tudom ezalatt nem végzik el. Talán a hormonváltozások okozhatnak átmeneti vércukor emelkedést, esetleg fals eredményhez vezet, ezt gondolom én, de lehet más oka van.
2023. febr. 8. 11:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszodat!

Közben felhívtam az intézményt ahol elvégzik majd a vizsgálatot, és hálistennek azt mondták, hogy nincs akadálya :)

2023. febr. 8. 11:22
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
82%
Oké, akkor ha azt mondták, akkor menj nyugodtan így.
2023. febr. 8. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!