Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrák szűrésre hol lehet...

Mellrák szűrésre hol lehet időpontot kérni?

Figyelt kérdés

Anyukámnak volt 2 éve rosszindulatú daganata, műtötték

most a másik mellében látnak nyirokcsomót, arról még nincs eredmény

Utálok orvoshoz járni, de tudom hogy nekem is el kell mennem.... nem voltam még sosem, és nem is tudom hol kell elindítani a folyamatot? hol kell erre időpontot kérni? Mivel nagyon izgulós vagyok inkább mennék magán vizsgálatra (tudom drágák, de annyira utálom az ilyen szakrendeléseket, annyira bunkók az emberrel én meg nagyon magamra tudom venni... hogy inkább fizetnék csak legyenek normálisak a vizsgálaton)

Édesanyám beteg, nem akarom ezzel traktálni, hogy hol tudok időpontot kérni... ő egyébként is csak a szakrendelést tudná... tehát az a kérdésem, hogy hol csinálnak ilyen mellrák szűrést vagy mi ennek a neve? hogy keressek rá...

2023. febr. 4. 13:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ezzel kezdtem hogy nem megyek szakrendelesesbe/állami rendelésbe

Akkor minek írod a beutalot???

Ez volt a kérdés hogy ebből létezik magánrendeles, hogy lehet bejutni ?! Erre írod a beutalót, menj oda te! -.-"

2023. febr. 4. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:
30%
Jó, fejezzük már be. Belinkeltem vagy 8 oldalt, legyen elég.
2023. febr. 4. 19:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Hány éves vagy? Melyik városban laksz?

Anyukádon kívül is volt valakinek az egyenesági rokonok között emlő- vagy prosztatarákja esetleg? (ha igen, akkor lehet esély genetikai érintettségre).

Magánban természetesen beutaló nélkül bárhová mehetsz.

Érdemes az elkészült felvételeket elkérni CD-n (vagy van olyan hely, ahol feltöltik egy tárhelyre, és onnan le tudod tölteni).

Ez azért jó, mert ha később is résztveszel majd szűrésen/vizsgálaton, akkor össze lehet hasonlítani az elkészült felvételeket, hogy történt-e azóta valamilyen változás.

Ha államiba mennél (ami egyáltalán nem olyan szörnyű egyébként), akkor vagy a háziorvos, vagy bármelyik nőgyógyász tud adni beutalót. Az államiba azért kell a beutaló, mert az államilag szervezett emlőszűrések, amikre a népegészségügy küldi ki a nőknek kétévente a meghívót, azok csak 45 éves kortól vannak (egyelőre most még).

Ha valaki ennél fiatalabb, akkor is leszűrik, megvizsgálják ha kéri, de ahhoz kell a beutaló.

A kapott leleteket tedd el, kötelező hogy írásban adják ki az eredményt akkor is, ha minden negatív, és akkor is, ha magánban mész. És természetesen az EESZT-ben is fent lesz az eredményed.

2023. febr. 12. 21:43
 14/14 A kérdező kommentje:

#13 Békés megyében lakom, anyukámon kívül nem volt másnak

Köszönöm szépen a segítséget.

Nem vagyok tele pénzzel de államiba nem fogok menni, tudom mi megy ott sajnos :(

2023. febr. 12. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!