36 hetes terhes vagyok, este cérnagilisztát találtam a végbélnyílásomnál. Lehet baja a babának?
Nem hiszem, de nem értek hozzá.
Tudomásom szerint a bélgiliszta az emésztőrendszeren kerül be (többnyire szájon át) és a végbélben szaporodik, vagyis nincs köze a véráramhoz.
Konzultálj azért hozzáértővel, esetleg amiatt is, van-e terhesen ellenjavallt féreghajtó - biztos van olyan, aminek semmi köze hozzá (fokhagymát pl. tudomásom szerint nem szeretik), de inkább légy óvatos és kérdezz (orvos / gyógyszerész szinten).
Gondolom, kezelni már a tudat miatt is minél hamarabb szeretnéd, de amúgy is érdemes, mert azért a szervezeted gyengíti, ha elszaporodnak. Alapvetően kétszer kell - egyszer az élők miatt, később az általuk rakott peték miatt, hogy ne legyen újabb generáció.
Tehát nyugodj meg a baba miatt, de kezeld a helyzetet.
Vajon mi ez a sok negatív értékelés fent?
Kifejtenétek, mi a gond a válaszokkal, ill. mi a helyes lépés akkor szerintetek?
Értem, ha nem tetszenek a leírtak, de várnám, hogy mi a gond velük, ha már az ember a kérdezőnek szeretne segíteni... vagy nem így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!