Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kék erek a mellkason, melleken...

Kék erek a mellkason, melleken, vállakon mitől jelennek meg?

Figyelt kérdés
Ez kb. 1 hete kezdődött, előtte ha jól tudom nem látszódtak.

2023. jan. 27. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
Én egyáltalán nem értek hozzá, de pont pár hete láttam egy tiktokon, hogy egy fiút azért nem szerződtetett le egy modell ügynökség mert kék erek voltak a mellkasán, elment orvoshoz, hogy lehet e rajta javítani stb, és kiderült hogy valami komoly bajnak a jele volt és az mentette meg az életét, hogy visszautasította az ügynökség és időben elment orvoshoz.
2023. jan. 27. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:
13%
Olyan is van, akinek terhesség alatt kezd jobban látszani.
2023. jan. 27. 22:55
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Én férfi vagyok, de nekem is kirajzolodik a bőr alatt, bár vékony és nagyon fehér a bőröm.
2023. jan. 27. 22:58
 4/7 Csabi34 ***** válasza:
15%

A kék erek a mellkason, melleken és vállakon nőknél lehetnek több okból is jelen. Az egyik leggyakoribb ok a visszérbetegség, ami a vénák falának gyengesége miatt alakul ki. A visszerek akkor jelentkeznek, ha a vénák nem képesek megfelelően átengedni a vért a szív felé. A visszérbetegség általában a lábakban jelentkezik, de néha a mellkas és a vállak is érintettek lehetnek.

Más okok, ami kék erek megjelenését okozhatják:

Hormonális változások: A hormonok befolyásolhatják a vénák falának rugalmasságát, ami visszérbetegséghez vezethet.

Terhesség: A terhesség alatt a vér mennyisége növekszik, ami növelheti a vénák nyomását.

Örökletes hajlam: Ha a családban már volt visszérbetegség, akkor az öröklődés miatt valószínűbb, hogy te is öröklödni fogod.

Túlsúly: A túlsúly növeli a vénák nyomását, ami visszérbetegséghez vezethet.

Egyéb okok lehetnek: Trauma, baleset, Fertőzés, Daganat, Autoimmun betegség

Az ok meghatározásához orvoshoz kell fordulni, aki megvizsgálja az ereket, és ha szükséges, további vizsgálatokat javasolhat, hogy megállapítsa a kék erek megjelenésének okát.

2023. jan. 27. 22:59
 5/7 anonim ***** válasza:
22%

Rosszul tudod, látszott az előtte is, csak nem figyelted.

Vékony és világos a bőröd ott, ennyi a titok. Szóval ne készülj a nagy meghalásra 😅

2023. jan. 28. 08:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Rendben, nem készültem, csak kissé megijedtem, mert eddig nem tűnt fel😄
2023. jan. 28. 09:30
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Magas vérnyomásra utalhat meg.
2023. máj. 7. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!