Pecsételő vérzés 5 napja. Mi lehet az oka?
Sziasztok! 17 éves lány vagyok. Van barátom, viszont mindig védekezünk.
Január 19-én volt ovulációm, 20-án barnás folyást tapasztaltam, továbbá az elkövetkezendő 3 is. 20-án fájt a fejem, hányingerem volt. Január 22-én a hányingerhez és a fejfájáshoz derék-és hátfájás párosult, továbbá alhasi fájdalom, puffadás, 23 és 25 között már csak enyhe pecsételés, inkább világosbarna. Jelenleg vékonybélgyulladásom van, de nem hinném, hogy ez befolyásolja ezt. Az interneten eléggé vegyes okokat találtam. 9 nap múlva kellene megjönnie, tehát a hányinger, hasájás, fejfájás lehet, hogy csak pms, egyszer volt már ilyen, viszont a pecsételés aggaszt. Szerintetek lehet valami komolyabb oka? (ciszta, gyulladás, esetleg terhesség?) Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Először is jobbbulást! Ha jól értelmezem, ovulációd környékén barnáztál kicsit? Mert ha igen, olyan előfordulhat normális esetben is. És sajnos lehet tőle néha fájás, ez az ún. "mittelschmerz" azaz peteéréssel járó szúró feszítő fájdalom, általában az egyik oldalon érezhető csak. Én egy ideje folyton megérzem emiatt, mikor ovulálok nagyjából. És volt már enyhe barnázás nekem is tőle. Ez a tünetegyüttes pár nappal ovu előtt, vagy után is jelentkezhet. Tehát nagyjából 10-16. nap körül lehetnek ilyen furcsaságok. De ha erősen fáj a peteérés, vagy rendesen vérzést tapasztalnál két menstruáció között, érdemes konzultálni nőgyógyásszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!