Méh eltávolítás után szükséges valamilyen éves kontroll?
Az éves kontroll minden nőnek kell, főleg anyukád korában. Nekem metaplasia miatt félévente kell citológia, pedig a húszas éveimben járok, de volt már többféle nőgyógyászati gyulladásom, felfázás... nekem csak a dièta segít, ami rendben tartja a hüvelyflórám.
Sajnos menopauza környékén ill. Utána hajlamosabbá válnak a nők a fertőzésekre is.
Én már pár hónappal az első menzeszem után összeszedtem egy cisztát, annyira fájt, hogy azt hittük vakbélgyulladásom van, de nem az volt. :/ Utána meg évente 1x felfázom. Nem a szex az oka, nagyon későn kezdtem a nemi életem és a problémáim nem lettek sűrűbbek mint előtte.
Úgyhogy sajnos bármennyire is egészséges a nőiség szempontjából élete során egy nő, akkor is kellenek az éves szűrések...
Nálam egy magándokinál derült ki, hogy mindenek mellett méhsövényem van és felmerült bennem a gyanú, hogy lehetséges, hogy a problémáim is részben emiatt alakultak ki, vagy erősödtek fel olykor. Kell még egy vizsgálat és kitaláljuk a műtétem időpontját is...
Anyukád szerencsés szerintem, hiszen felnevelhetett téged, de én néha félek, hogy nagyon nehezen lesz egy nap gyerekem. :( És nem bántana a dolog, de minden rokonom sokáig élt egészségesen nőként, és rengeteg ismerősöm szül mostanában.
Ne halogassatok soha semmit, mert még így is nehezen derül ki sok dolog! :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!