Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezt hol végzik el?Többi lent!

Ezt hol végzik el?Többi lent!

Figyelt kérdés

Szóval voltam mammográfián,mindkét mellem tele van cisztaval,de van egy egy nagyobb is mindkettőben! Menstruáció előtt és után is fáj a mellem,de olyan szinten hogy hasra sem bírok feküdni,és nincs nagy mellem!

Kiszeretném vetetni!

Ha volt már valakinek ilyenben tapasztalata leírnak nekem?

Hálás lennék!

2023. jan. 22. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:

A megoldás nem a műtét. Cisztát akkor operáltatunk ki, ha daganat gyanúja áll fenn (vastag falú, többször újratelődő cysta z egyébként békés emlőben, vagy növedék van a cystában, minden esetben mintavétel után onkoteam javaslattal történik a műtét).

A Te esetedben az egész emlőállomány szivacsos jellegű, a 80-as években operálták az ilyet, de az operatőr sokszor nem tudta, hogy hol hagyja abba a műtétet, mert ahogy belevágott, több és több cystát nyitott meg, ezzel feleslegesen nagy mennyiségű szövetet távolított el ok nélkül.

A mai álláspont: a nagy, a páciensnek kényelmetlenséget okozó cystát leszívni, évente kontrollálni (nert nehéz a cysták között meglátni az esetleges kicsi daganatot illetve valószínűleg ösztrogén túlsúly áll fenn, ami emlőrákra hajlamosít) amíg ez a durva cystásodás tart (idővel javul illetve klimax idején szokott lenni egy fellángolás). Menzesz előtt borogatás, barátcserje/Premens kapszula, természetesen nőgyógyászati vizsgálat, hormontükör.

Nagyon sok ilyen páciensünk van, szépen átevickélnek ezen az időszakon.

Egyébként sokszor a fájdalom független a ciszták számától, méretétől,maga a mirigyállomány fáj.

Ezzel együtt mindig lehet találni kis kórházakban lelkes sebész kollégát, aki kivágja a fájdalmas területet. Aztán megint. És megint. A beteg bízik a főorvos úrban, a hegek szaporodnak, ilyen érzékeny emlőkben a műtét helye is fáj, a beteg belekerül egy ördögi körbe.

Bocsi a sok zárójelért.

2023. jan. 22. 10:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Hihetetlenül hálás vagyok a válaszodért!

Következő hónapban újra kell mennem ultrahangra,ott kérhetem,hogy szívják le?

Én ezt egyszer megemlítettem,és azt mondta a Doktornő,hogy akkor nem maradna mellem!

2023. jan. 22. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Kérheted, persze.

Ha nagyon nagy a ciszta, akkor a leszívás után tényleg szemmel látható lehet a különbség, de ha kellemetlenül feszít, akkor jobb lesz, ha leszívják. Néha több 10 ml-es fecskendőnyi a tartalom. Érdekes, hogy vannak nagy, de teljesen lapos (4-6 cm átmérőjű és alig 1 cm vastag) ciszták, azok nem szoktak panaszt okozni, inkább a gömbölyűek.

Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem:)

2023. jan. 22. 10:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos problémát okoznak,mert nagyon fájnak,nem csak alvás közben,hanem napközben is érzem,kellemetlen szuro,fájó érzés van benne!

A leszivas az fájdalmas?

2023. jan. 22. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A vérvételinél vékonyabb tűvel történik, kibírható. Ne parázz rá, egyél előtte. Ha több fecskendőnyi, akkor sem bök újra, hanem a fecsit cserélgeti. Utána érdemes egy bucit röviden rányomni. Nem szokott vérezni. Ritkán van utána kék folt, de elmúlik.

Legtöbbször azt mondják, hogy sokkal jobban féltek, mint amennyire kellemetlen volt.

2023. jan. 22. 13:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben! Szuper vagy és kedves,hogy segítettél! Köszönöm!
2023. jan. 22. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!