Terhesség ideje alatt felfázásra? Urnizol/cys control forte?
De, lehet szedni, azért is írta fel az orvos.
Saját észtől vezérelvd nem szabad szedni semmit terhesen. Orvosi utasításra viszont igen.
Sajnos nekem is muszáj volt antibiotikumot szednem, bár elhúzódott és a vesémre is ráment.
Egyébként sok-sok tea! Amúgy hanyadik hètben vagy?
9. hétben vagyok. Nekem nem kértek vizelettenyésztést, sőt nem is kérdezett semmit az orvosom, egy tünet után ravagta ezt. Beszéltem egy másik dokival is, ő több mindent kérdezett, és ő mondta hogy kezdeti stádiumban (1 napja voltak tüneteim) próbáljam meg a gyengébb készítményt, ami nem veszélyes a magzatra, és ha az nem használ, ő is azt tudja mondani amit az első. De amúgy az urzinol tabletta nem antibiotikum.. hanem egy gyógynövényes készítmény. Medveszőlőlevélből készült, ami a terhesség alatt tilos, ugyanis görcsöket okoz. Azért tájékozódni szerintem nem bűn.. Világ életemben ilyen voltam, szeretem, ha tudom, mi történik velem, mit tartalmaz az, amit beszedek, milyen hatással lesz rám, stb. Most pedig még inkább szeretnék erre odafigyelni, ezért keresem a minél több lehetőséget, minél több véleményt. Nem a gyakori volt rögtön az eszemben, végigolvastam a kérdésem előtt sok oldalt, viszont ezt az oldalt használom évek óta, és az esetek 70%ban kapok is érdemleges választ, így hát most is megpróbáltam. És nem, nem orvosi szakmai írásra vágytam itt, hanem TAPASZTALATOKRA. Azt hiszem, ez a kettő merőben eltérő.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat és szép estét mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!