Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pontosan mi történik, amikor...

Pontosan mi történik, amikor elájul valaki?

Figyelt kérdés

Ha történt veletek ilyen, akkor mit éreztetek előtte?

És milyen utóhatásai voltak?

Az lehet hogy az öntudatlan állapot csak pár mp-ig tart, de utána egy ideig még baromi gyenge vagy?

Menstruációhoz lehet köze?

Vagy mi váltotta ki nálatok?

17L

2023. jan. 16. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:
31%

Hirtelen leesik a vérnyomás, vagy más okból nem kap elég vért az agy, ezért "lekapcsol".

Nekem ilyen nagyon tipikus, rossz érzés, nagyon gyorsan egymás után: szédülök, gyengülnek a végtagjaim, fejnehéz leszek, iszonyatosan leizzadok, ráz a hideg, fülem elkezd zúgni és a látómezőm beszűkül, "kizoomolok", olyan érzés, de akkor már ülök vagy fekszem is le. Kezem, lábam remeg utána és ömlik rólam a víz.

45 éves vagyok, de nekem szerencsére csak néhányszor fordult elő eddig, és csak ilyen pár másodperces rövidzárlatok voltak:

- 2x vérvétel után, mert hülye voltam: mindkétszer éhgyomorra kellett mennem, sokat kellett várni, és ahelyett, hogy utána ültem volna a seggemen, ettem volna pár falatot/ittam volna nekiálltam összeszedelőzködni, és rosszul lettem --> gyorsan lefektettek, lábamat felpolcolták és így pár másodperc alatt visszatért a vér a fejembe, magamhoz tértem, azóta nagyon figyelek, hogy ne rohangáljak vérvétel után,

- egy régi karácsonyestén, még tini voltam, egész nap pörögtem, készülődtem, alig ettem valamit, és vacsi előtt éreztem, hogy rosszul vagyok, gyorsan ablakot nyitottam, és már estem is bele egy székbe, anyu gyorsan lefektetett, lábamat felemelte, tesóm vizet fröcskölt az arcomba,

- egyszer amikor Londonban éltem, beteg voltam, de nem voltam nagyon szarul, gondoltam bemegyek dolgozni, pár dolgot elintézek aztán hazajövök, viszont étvágyam nem volt, nem ettem reggelit, a metrón tömeg volt, úgyhogy félúton leszálltam, mert éreztem, hogy rosszul vagyok, megszólítottam egy ilyen pályaudvari munkást, hogy rosszul vagyok, el fogok ájulni, gyorsan leültettek egy padra, hoztak vizet, meg valami cukorkát, akkor annyi elég volt, nem ájultam el, csak kizoomoltam eléggé :D,

- a legijesztőbb akkor volt, amikor itthon voltam egyedül, beteg voltam, lázas, egész nap alig volt étvágyam, beültem egy kád meleg vízbe, és utána épp mentem a konyhába pizsiben-köntösben, hogy valamit egyek, amikor kezdtem érezni, hogy jönnek ezek elő, totál bepánikoltam, hogy mi lesz ha el fogok ájulni, és nem térek magamhoz, de lefeküdni sem mertem, éreztem, hogy a szomszédhoz már nem lesz erőm bekopogni, kinyitottam az ablakot, eltámolyogtam a csaphoz, egy pohár vizet engedtem, ittam pár kortyot és leültem/csúsztam a földre félig fekvő helyzetbe, közben folyamatosan azt hajtogattam, hogy "jézusom, jézusom, jézusom"... aztán szerencsére csak kizoomoltam, pár másodpercig se kép, se hang, és utána magamhoz tértem, gondolom ahogy kapott már elég vért az agyam újra, hát nem volt kellemes élmény :D

Anyukámnak keringési problémái vannak, és míg nem tudták mi baja ájult el néhányszor úgy, hogy egyedül volt és mondjuk fél óra múlva tért magához. Ő is így, érezte, hogy el fog ájulni, érezte ezeket, hogy szédül, rosszul van, lefeküdt, nehogy elessen és beverje a fejét, és mondjuk 10 vagy 20 perc múlva tért magához a földön. :-(

2023. jan. 16. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:
24%

Éjszaka pánikrohamom volt,kimentem a fürdőbe,elkezdett szorítani a mellkasom,belenéztem a tükörbe és láttam,hogy hófehér vagyok,akad fel a szemem...egy nagy placcsanás,és a zuhanytálcában ültem.Forgott minden körülöttem,de tudatomnál voltam.Leizzadva,négykézláb visszamásztam az ágyamba,aztán sikerült elaludni.

Milyen érzés volt? Sz@r...

41/f

2023. jan. 17. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Én előtte egyre jobban elgyengültem, teljesen elsápadtam (mások mondták), és fokozatosan sötétedett el minden. Majd elájultam. Utóhatásai: csuklótörés (ráestem), és utána nagyon erős szédülés (vertigo), gyengeség.

Ez kb. 15 éves koromban volt, épp menstruáltam, szinte elviselhetetlen görcseim voltak. Minden hónapban megszenvedtem azt a pár napot.

Az orvos azt mondta, hogy lehet a nagyon erős menstruációtól.

27/N

2023. jan. 22. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!