Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikortól véd a fogamzásgátló?

Mikortól véd a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Noriel fogamzasgátlót szedek 2 éva, csak az elmúlt 3-4 hónapban eléggé összevissza szedtem, hogy este helyett reggel vettem be, meg kihagytam egy -egy napot, mert csak azért szedtem, hogy a menzeszem rendben legyen. Mostantól viszont védekezésként is kellene. Mikortól tudok nyugodtan csak ezzel védekezni óvszer nélkül? Kérem, csak azoknak a válaszát várom akik tényleg értenek ehhez, nem csak mondanak valamit.

2023. jan. 15. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Most szedd végig ezt a levelet szabályosan, a vérzés után meg kezdd el, ahogy a betegtájékoztatóban áll. Az elsö hét után minden esetben véd, feltéve, hogy nem összevissza szeded, és nem hagysz ki soha egyetlen napot sem.
2023. jan. 15. 10:57
 2/4 A kérdező kommentje:

1

Köszönöm a válaszod. Ezt a levelet csütörtökön fogom befejezni. Így is elég lesz, hogy csak 5 napot szedem “rendesen” ezt a levelet? Természetesen a következőnél is már pontosan fogom szedni.

2023. jan. 15. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Elvileg az a lényeg, hogy a két levél között csak az elöírt szünet legyen.
2023. jan. 15. 15:13
 4/4 anonim ***** válasza:
91%
Mivel nem szedted az előírás szerint én a biztonság kedvéért úgy tekinteném, mintha most nem szednél fogamzásgátlót és úgy csinálnám, hogy csütörtökön beveszed az utolsót és utána nulláról indul a menet - olvasd el a betegtájékoztatóját a gyógyszernek, mit ír, mikortól véd (mintha életedben először akkor kezdenéd szedni). Általában az első levél mellé ajánlanak kiegészítő védekezést, majd az első megvonásos vérzés után az már nem szükséges. És természetesen figyelj oda, hogy az előírtaknak megfelelően szedd és tarts szünetet.
2023. jan. 17. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!