Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szülés utáni regeneráció...

Szülés utáni regeneráció gerincsérvvel?

Figyelt kérdés

Második terhességem alatt a 20. Héttől voltak panaszaim,mckenzie tornàval ùgy ahogy elvoltam,plussz elég sokat feküdtem,majd szülés előtt egy hónappal kiszakadt az egyik porckorongsérvem, ekkor készült

egy ágyéki MR. iszonyat fájdalmaim voltak de kb 1 hét alatt jelentősen csökkentek, természetes úton viszonylag gyorsan szültem meg a 4300grammos kisfiamat. November közepén szültem, január 17 re kaptam időpontot a nőgyógyászomhoz a 6hetes kontrollra. Szülés óta egész jól voltam jöttem mentem, igyekeztem kímélni magam, viszont egy hete eléggé megfajdult a derekam, most nem olyan mint a terhesség alatt volt,akkor a lábam fájt és a fenekem, most csak a derekam de az nagyon, szúró éles fájdalom végig a a csípőmben. Mindenképp megyek tornàzni szakemberhez,csak úgy gondoltam megvárom a nőgyógy kontrollt.Mai napon voltam gyógy masszőr/fizioterapeutanál aki közölte hogy konkrétan teljesen használhatatlanok a gerincem mély izmai, teljesen levannak épülve, gyenge a hasizmom is és hogy azonnal kezdjem el személyi edzővel közösen felépíteni, mert ha nem nyomorék leszek. A derék fájásomat az okozza hogy nem tart az izom és súrlódnak oda bent az ízületek és ez szùr, nem a sérv az oka a fajdalomnak hanem az is csak a következménye. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy:

- Hol kezdjem az egész edzés, izomépìtést? Kb a nulláròl kell indulnom.

- érdemes lenne először egy gyógy tornàt, szülés utáni tornát csinálni?

-ìgy hogy elég erős fájdalmaim vannak hogy induljak el? Milyen irányban? Mckenzie/ ADT/ konditerem?

Valaki hozzá értő segítsége jó lenne, sajnos mióta megszületettek a gyerekek a sétán kívül nem igen mozogtam mást :(

Nagyon szeretnék újra megerősödni, mindent megteszek hogy helyre állítsam amit eddig nagyon elhanyagoltam...

2023. jan. 13. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:
19%

Üdvözlöm!

A szúró/nyilaló fájdalom lehet még egy becsípődött idegszáltól is. Érdemes lenne megnézetni egy jó helyrerakó szakemberrel(manuálterapeuta vagy jó csontkovács).

A mélyizmok elgyengülése sajnos a sok fekvés velejárója, erre a megfelelő terápia a gerinc gyógytorna ( nekem is volt ilyen problémám 6 hónap gyógytorna után tünetmentes lett a gerincsérv előboltosulásom, nekem zsibbadt tőle a talpam), az összes többi erősítés majd csak a mélyizmok megerősödése után célszerű.

Gyógyulást kívánok! :)

2023. jan. 14. 08:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2023. jan. 14. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:

1es

Erdeklődnék, hogy milyen gyogysztorna volna alkalmas?

2023. júl. 2. 18:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem sikerült egy szuper gyógytornász segítségével felépíteni egy viszonylag könnyű tornasort, amivel elég jól helyre jöttem, napi szinten kell csinálni. Először végig nézte hogy kell e mckenzie torna gyakorlat, de mivel nem produkáltam fájdalmat ezért erősítő és nyújtó gyakorlatokat tanított. ez egyénileg változó. Mindenképp szakember segítségét kell kérni, mert sajnos nekem a szülés előtt egy rosszul kivitelezett gyakorlat kiszakította a sérvet...
2023. júl. 2. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!