Szülés utáni regeneráció gerincsérvvel?
Második terhességem alatt a 20. Héttől voltak panaszaim,mckenzie tornàval ùgy ahogy elvoltam,plussz elég sokat feküdtem,majd szülés előtt egy hónappal kiszakadt az egyik porckorongsérvem, ekkor készült
egy ágyéki MR. iszonyat fájdalmaim voltak de kb 1 hét alatt jelentősen csökkentek, természetes úton viszonylag gyorsan szültem meg a 4300grammos kisfiamat. November közepén szültem, január 17 re kaptam időpontot a nőgyógyászomhoz a 6hetes kontrollra. Szülés óta egész jól voltam jöttem mentem, igyekeztem kímélni magam, viszont egy hete eléggé megfajdult a derekam, most nem olyan mint a terhesség alatt volt,akkor a lábam fájt és a fenekem, most csak a derekam de az nagyon, szúró éles fájdalom végig a a csípőmben. Mindenképp megyek tornàzni szakemberhez,csak úgy gondoltam megvárom a nőgyógy kontrollt.Mai napon voltam gyógy masszőr/fizioterapeutanál aki közölte hogy konkrétan teljesen használhatatlanok a gerincem mély izmai, teljesen levannak épülve, gyenge a hasizmom is és hogy azonnal kezdjem el személyi edzővel közösen felépíteni, mert ha nem nyomorék leszek. A derék fájásomat az okozza hogy nem tart az izom és súrlódnak oda bent az ízületek és ez szùr, nem a sérv az oka a fajdalomnak hanem az is csak a következménye. Abban szeretnék tanácsot kérni hogy:
- Hol kezdjem az egész edzés, izomépìtést? Kb a nulláròl kell indulnom.
- érdemes lenne először egy gyógy tornàt, szülés utáni tornát csinálni?
-ìgy hogy elég erős fájdalmaim vannak hogy induljak el? Milyen irányban? Mckenzie/ ADT/ konditerem?
Valaki hozzá értő segítsége jó lenne, sajnos mióta megszületettek a gyerekek a sétán kívül nem igen mozogtam mást :(
Nagyon szeretnék újra megerősödni, mindent megteszek hogy helyre állítsam amit eddig nagyon elhanyagoltam...
Üdvözlöm!
A szúró/nyilaló fájdalom lehet még egy becsípődött idegszáltól is. Érdemes lenne megnézetni egy jó helyrerakó szakemberrel(manuálterapeuta vagy jó csontkovács).
A mélyizmok elgyengülése sajnos a sok fekvés velejárója, erre a megfelelő terápia a gerinc gyógytorna ( nekem is volt ilyen problémám 6 hónap gyógytorna után tünetmentes lett a gerincsérv előboltosulásom, nekem zsibbadt tőle a talpam), az összes többi erősítés majd csak a mélyizmok megerősödése után célszerű.
Gyógyulást kívánok! :)
1es
Erdeklődnék, hogy milyen gyogysztorna volna alkalmas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!