55 évesen eddig 28 naponta volt mensesem.most 1 hónap ki maradt .majd most elhúzódó verzesem van ez lehet a valtozokor vagy gond van .jellemző lehet ilyenkor ez az elhúzódó menses?
55 évesen csoda, hogy még menstruálsz, ebben a korban a nők 90%-a már (rég) nem.
Elhúzódó vérzés igencsak jellemzője a perimenopauzának (a menses teljes megszűnését megelőző időszak), mert csökken a progeszteron szintje, miközben még viszonylag sok az ösztrogén. Emiatt túl vastagra rakódik fel a méhnyálkahártya a ciklus során és ez okozza a hosszú, esetenként drámai mennyiségű vérzést. Egy kis progeszteron pótlás (gyógyszer vagy krém) segíthet ebben, és abban, hogy egy kaparást elkerülj. (Kb. öt évig használtam progeszteront ebből a célból, és nem kellett kaparás.)
De már ne számíts sokáig mensesre, vsz max 1-2 év még. Van, akinek hirtelen szűnik meg.
Nyugodtan kérdezz még, sokat tanultam a témáról, egy menopauzás FB csoport aktív tagja vagyok, coach-ként is segítek nőket ezen az úton.
49 lettem, kb egy eve jatszotta el ugyanezt, az elso valaszolo pedig leirto korrekten az okot. aztan honapokig semmi, es ujra hetekig megvolt.
80 kilorol lefogytam 4 honap alatt 64-re tavaly majus es augusztus kozott, mert tul dagadtnak ereztem magam (az is voltam), es az intenziv mozgasnak tudtam be, hogy majusban talalkoztunk utoljara en es a mensim.
A mai napon ujra megjott, remelem utoljara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!