Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 55 évesen eddig 28 naponta...

55 évesen eddig 28 naponta volt mensesem.most 1 hónap ki maradt .majd most elhúzódó verzesem van ez lehet a valtozokor vagy gond van .jellemző lehet ilyenkor ez az elhúzódó menses?

Figyelt kérdés

2023. jan. 10. 18:32
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

55 évesen csoda, hogy még menstruálsz, ebben a korban a nők 90%-a már (rég) nem.

Elhúzódó vérzés igencsak jellemzője a perimenopauzának (a menses teljes megszűnését megelőző időszak), mert csökken a progeszteron szintje, miközben még viszonylag sok az ösztrogén. Emiatt túl vastagra rakódik fel a méhnyálkahártya a ciklus során és ez okozza a hosszú, esetenként drámai mennyiségű vérzést. Egy kis progeszteron pótlás (gyógyszer vagy krém) segíthet ebben, és abban, hogy egy kaparást elkerülj. (Kb. öt évig használtam progeszteront ebből a célból, és nem kellett kaparás.)

De már ne számíts sokáig mensesre, vsz max 1-2 év még. Van, akinek hirtelen szűnik meg.

Nyugodtan kérdezz még, sokat tanultam a témáról, egy menopauzás FB csoport aktív tagja vagyok, coach-ként is segítek nőket ezen az úton.

2023. jan. 10. 18:41
 2/3 anonim ***** válasza:
43%
Az utolsó nekem 1 hónapig tartott. Azóta vége.
2023. jan. 10. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:
5%

49 lettem, kb egy eve jatszotta el ugyanezt, az elso valaszolo pedig leirto korrekten az okot. aztan honapokig semmi, es ujra hetekig megvolt.

80 kilorol lefogytam 4 honap alatt 64-re tavaly majus es augusztus kozott, mert tul dagadtnak ereztem magam (az is voltam), es az intenziv mozgasnak tudtam be, hogy majusban talalkoztunk utoljara en es a mensim.

A mai napon ujra megjott, remelem utoljara.

2023. jan. 12. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!