Mit jelent rákszűrésen az "ismétlés klinikai megítélés szerint"?
Voltam éves rákszűrésen, és ez volt beikszelve az eredményemen. Utánanéztem a neten és azt találtam bővebben, hogy "A vizsgálat ismétlésének a gyakorisága a klinikai eltérések (kolposzkópos kép, előzmények, tünetek) alapján határozható meg." Mit jelent ez pontosan?
Az "ismétlés protokoll szerint" tudomásom szerint az, hogy egy év múlva újra menni kell, ugye gondolom ha semmi gond, akkor ez van beikszelve, nem pedig a "klinikai megítélés szerint". Kicsit aggódom, mert P2 lett maga az eredmény, ami elvileg nem kóros elváltozás, de azt találtam neten, hogy a változó korú nőknél gyakori ez az érték, de én mégcsak 18 éves vagyok. Lehet bármi probléma, vagy nem kell aggódnom? Nagyon frusztrál, hogy nem tudom a jelentését, hogy mikor kellene megismételni a vizsgálatot.
"Kóros, neoplasztikus hámelváltozások laphámsejtek"
Ennyi
A "Kóros, neoplasztikus hámelváltozások laphámsejtek", az P3, tuti az van bejelölve?
A másik pedig arra utal, hogy nem jól vette le a nőgyógyász a kenetet és a belső nyálkahártya lenyomata nincs rajta, sem a két nyálkahártya váltó zónája. Szóval csak az egyiket elemezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!