Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire káros a fogamzásgátló...

Mennyire káros a fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés

Így az este folyamán a tiktok feldobott egy videót, egy magyar doktor beszélt röviden a fogamzásgátló tabletta egyik káros hatásáról.

Valójában mit okozhat?

Tudom,hogy valószínűleg mindenkinél mást, mindenkinek máshogy reagál a szervezete.

Személy szerint én már több mint 5 éve szedem. Elég fiatalon kezdtem sajnos, viszont nem, nem azért mert aktív szexuális életem volt. Rosszullétek, rendszertelenség volt az oka.

A tablettával előfordul néha, hogy mennyiségben jóval kevesebb jön mint szokott. Volt olyan hónap amikor kimaradt.

Tartottam már vele szünetet is, hogy egy kicsit “tisztuljak”.

Tehát ezek után az ember mire számítson?

Ha eljön az idő hogy babát szeretnék, nehezebb lesz teherbe esnem?

Esetleg történeteket is olvasnék, ha nektek van tapasztalatotok erről. Kivel mi történt.

(Egyébként Norielt szedek.)

2023. jan. 3. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

A legtobb problema alapvetoen abbol adodik, hogy rengeteg no nem szedhetne azonban az orvos nem vizsgalja ezt ki csak felirja.

Igy rengeteg no tapasztal extrem mellekhatasokat.

Masreszt ott a rizikofaktor mint trombozis. De egyebkent azt gondolom minden gyogyszernek van mellekhatasa. Fortedol, egy fajdalomcsillapito.... 10/10 volt a fajdalomcsillapito hatasa, de a mellekhatasa miatt majdnem korhazban kotottem ki.

Fogamzasgatlo, 2015 ota szedem, volt mar fel evig tarto huvelyszarazsagom a libidom pedig 0-ra csokkent. Egyertelmuen ennek tudom be. Amiert nem hagytam abba az az, hogy nem szeretnek meg gyermeket, az ovszerrel bedig "nem jo erzes"

2023. jan. 3. 21:20
 2/7 Metionin ***** válasza:
58%
Gyakorlatilag ugyanannyira, mint bármelyik másik gyógyszer. Vannak csoportok, akiknek nem ajánlott és vannak mellékhatások, amik vagy kijönnek vagy nem. Nyilván aki gond nélkül szedi tizenpár éve, mint pl. én, az azt fogja mondani, hogy tejesen oké, míg akinek gondjai voltak vele, az a pokolba kívánja. Nekem jó irányba változtatta meg az életemet, örülök, hogy elkezdtem szedni. Az a fontos, hogy ha bármi gond van, szólni kell az orvosnak és váltani vagy abbahagyni, nem mellesleg kivizsgálás nélkül nem elkezdeni. A mai tabletták már nem okoznak gondot akkor sem, ha babát akar az ember, a statisztikák szerint gond nélkül teherbe esnek a legtöbbek, miután abbahagyták. Akik nem, ott a gond valószínűleg a tabletta előtt is fennállt, gyakran pont a gond elnyomására szedték a tablettát.
2023. jan. 3. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Annyira, mint minden gyógyszer, hiszen beleavatkozik a szervezetedbe és nem tudhatod, hogy nálad mit okoz hosszú távon.

Én azt javaslom, hogy inkább óvszerrel védekezz, mert az a nemi betegségektől is véd, de a fogamzásgátló nem!

2023. jan. 3. 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Én 2.5 évig szedtem. 1.5 év volt,mire helyrejöttem,miután abbahagytam. Soha többet.
2023. jan. 3. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
38%
Nem feltétlenül káros, de nálad például beláthatatlan, hogy mi lesz, ha leteszed. A problémáidat csak elfedi, a valódi bajt nem oldja meg, lehet több évekig kezelendő problémád, amiről most fogalmad sincs, mert nincsenek tüneteid.
2023. jan. 3. 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Bajuszod nő tőle. Elférfiasodhatsz. Nagyon régi sztori.
2023. jan. 4. 02:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy pont a férfiak “nőiesednek” el a fogamzásgátlótól, ugyani a nők vizeletében jelen van ez a megnövekedett ösztrogén mennyiség, ami mindenféle tisztítás és egyebek után is ugyanúgy jelen van a vízben, amit a férfiak is fogyasztanak.
2023. febr. 5. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!