Dec6.-án volt meg. Rá 2 hétre ujra megjött, ami nem
várt volt, a két vérzés között egyszer voltunk együtt
megszakitásos modszerrel. Elvégeztem a tesztet és azt
mutatta, hogy nem vagyok terhes. Akkor mi ez? Miért jött
meg 2-szer egy honapban?
Szia! Ha jól sejtem elég fiatal lehetsz még (15-17)nem mondom, hogy minden nőnek vannak ilyen problémáim, de úgy gondolom egyszer az életben legalább minden nőnél megzavarodik a ciklus. Nekem pl legutóbb 54 napra jött meg, minden előzmény nélkül, amugy 33 nap körüliek a ciklusaim. De egyik barátnőm egy időszakban, úgy 3 hónapig 2hetente menszeszelt. Úgy értem: vérzett 7-8 napot (sok volt) 2 hét szünet után pedig megint 7-8at. De aztán elmúlt neki. Sok oka lehet, szerintem nem kell aggódnod egy percig se. Persze ha kóros, érdemes elmenni orvoshoz de biztos vagyok benne hogy helyre jössz, ne aggódj emiatt. A tesztet pedig hiába használod ilyenkor esély sincs arra hogy ilyen hamar kimutassa a terhességet, de nyugodj meg biztos nem vagy terhes, mert azoknál a vérzéseknél ahol a kettő között túl kevés vagy túl sok nap van, nincs teljes peteérés, vagyis nemzőképtelen vagy ilyenkor. Nyugodj meg nincs semmi bajod :)
2008. dec. 26. 17:47
2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod. de nem vagyok fiatal már 34 éves vagyok és 3 gyermekem van. De nem szeretnék gyermeket és meg vagyok ijedve. másodjára miko megjött véreztem de nem ugy ahogy rendes mensesnél szoktam. és még mindig van egy kicsi pecsételö.
3/9 A kérdező kommentje:
ja és fog fájásra dalacint szedtem ,fejfájásra meg advil ultrát és arra gondoltam hogy ez zavarta meg a hormonokat
Szia! A gyógyszereknek ehhez szerintem semmi közük. A korod ellenére azt javasolnám hogy várj egy kicsit, hidd el nekem helyre fog állni. Ha mégsem, akkor viszont érdemes lenne tényleg elmenni orvoshoz mert ilyen korban már nem beszélhetünk tini-változásokról amikor mindenféle hülyeség megtörténik a szervezetben! Drukkolok!
2008. dec. 27. 17:17
5/9 A kérdező kommentje:
szia. 27.-én ujbol megcsináltam a tesztet és az is azt mutatta ki hogy nem vagyok terhes.a vérzés elmult. csak még nem fordult velem elö ijen hogy 2 szer jött meg egy honapba
6/9 A kérdező kommentje:
remélem nem is vagyok az.de majd még egyszer megcsinálom a biztonság kedvéért
7/9 A kérdező kommentje:
a mellem se feszül és nem érzem azt hogy terhes lennék.de azért örülök hogy van valaki aki meghallgat. köszönöm
Azért a megszakításos közösülés nem a legjobb. De gondolom Te ezt jól tudod.
Ha a teszt 2-szer azt mutatta ki, h nem vagy terhes, akkor nem vagy az, ennek eléggé nagy a valószínűsége.
De ha továbbra is rakoncátlankodik a menszeszed, menj el nőgyógyászhoz!
2008. dec. 28. 14:16
Kérdező: szívesen, ha tudtam kicsit is segíteni már megérte írni.
Előttem válaszoló: igen mindnyájan tudjuk hogy a megszakított közösülés nem a legjobb megoldás. Bár azt kell mondjam hogy kellő odafigyeléssel ellehet kerülni a bajt így is. Én a párommal 2,5 éve így szeretkezünk, ahhoz hogy gyógyszert szedjek, nem éri meg mert ritkán van lehetőségünk egymással lenni (1 hónapban mondjuk 1-2 alkalom vagy ritkán több) és pl én kiszoktam számolni mikor érdemes szexelnünk. Leggyakrabban akkor csináljuk amikor pont vége lett a menszeszemnek, vagy amikor megfog jönni a menszeszem és érzem a görcsölést már pár napja, így 100%ig ki lehet szűrni a bajt. Ez nem védő beszéd akart lenni mert amigy igazad van, nem ez a legjobb megoldás.
Kérdező! Neked szurkolok, de úgy hiszem nekem lesz igazam és rendbe fog jönni ez a menszesz ingadozás nálad!
2008. dec. 28. 18:40
Kapcsolódó kérdések: