Mit tudnék tenni, hogy rövidebb ideig tartson a menstruációm vagy legalább kevésbé vérezzek?
Inkontinencia betét, tena pelenka.
Mennyi idő alatt ázik át a tampon+betét és milyen márkákat, méreteket használsz?
"21 naposak a ciklusaim és kb 10-12 napos a vérzésem."
A barnázást is beleszámolod? Mettől meddig számolsz egy ciklust?
Az már régen baj, ha 10-12 napon keresztül menstruálsz.
Keress fel egy dokit.
Mindenképpen keress fel egy nőgyógyászt. Ha ilyen hosszú ideig vérzel és nagyos erős is, akkor valószínűleg van valami gond a háttérben, mióma, endometriózis, ciszta, hormonproblémák. Sajnos még mindig sok nőgyógyász van, aki nem foglalkozik a problémával. De mindenképp addig menj, amíg nem vizsgálnak ki normálisan.
Ráadásul ez a sok vérveszteség vashiányt, vérszegénységet is okozhat. A háziorvosodhoz is menj el, és küldjön el laborba.
Tényleg járj utána, ne 30-40 évesen derüljön ki, hogy valami bajod van és nem lehet gyereked.
Nőgyógyásznál már többnél is voltam, volt uh és hormonvizsgálat is. Minden rendben van. Sajnos nálunk anyai ágon mindenki hasonló típus.
Régebben a fogamzásgátló "megoldotta" a problémát, akkor egy hétnyi vérzéssel megúsztam, de már nem szeretném szedni és 40 felett a dokim sem támogatja.
Jelenleg a dm saját márkás inkontinencia betétjeit és tamponjait használom.
A ciklusomat a vérzés első napjától a következő vérzés első napjáig számolom, ez 21 nap, ebből 10-12 nap a vérzésem, amiből 5 nap elég durva, olyankor szédülök és borzasztó fáradékony is vagyok. Ez zavar legjobban az egészben.
Szerencsére nem vagyok vashiányos, sőt inkább magasabb szokott lenni a vasam.
Volt, hogy az egyik orvos Rutascorbint ajánlott, de azzal csak azt értük el, hogy még hosszabb lett a vérzesem...
Én is a hormonos spirált javaslom. Nem okoz trombózist, és a nyálkahártya elvékonyításával lecsökkenti/megszünteti a vérzést.
Ha az sem válik be, akkor még a hiszteroszkópos endometrium abláció jön szóba (ha lezárt a gyermektervezés).
Utolsó vagyok. Plusz vannak vérzéscsillapító gyógyszerek, amiket lehet szedni.
Furcsa, hogy a nőgyógyász semmilyen lehetőséget nem ajánlott, pedig mint láthatod, lenne…
Ha mindenki segítő szándékkal ír neked, miért kell lepontozni a válasz hasznosságát?
Csatlakozva az előzőkhöz, elsőkörben én is egy nőgyógyászt ajánlanék.
Másrészt vannak éjszakai betétek amik kicsit vastagabb, próbáld meg azokat használni ha ennyire vérzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!