Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tudnék tenni, hogy rövideb...

Mit tudnék tenni, hogy rövidebb ideig tartson a menstruációm vagy legalább kevésbé vérezzek?

Figyelt kérdés
21 naposak a ciklusaim és kb 10-12 napos a vérzésem. Ebből 5 nap nagyon durva, van, hogy tampon+betét mellett is átázok.
2022. dec. 6. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
11%

Inkontinencia betét, tena pelenka.

Mennyi idő alatt ázik át a tampon+betét és milyen márkákat, méreteket használsz?

2022. dec. 6. 10:19
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

"21 naposak a ciklusaim és kb 10-12 napos a vérzésem."

A barnázást is beleszámolod? Mettől meddig számolsz egy ciklust?

2022. dec. 6. 10:19
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

Az már régen baj, ha 10-12 napon keresztül menstruálsz.

Keress fel egy dokit.

2022. dec. 6. 11:04
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

Mindenképpen keress fel egy nőgyógyászt. Ha ilyen hosszú ideig vérzel és nagyos erős is, akkor valószínűleg van valami gond a háttérben, mióma, endometriózis, ciszta, hormonproblémák. Sajnos még mindig sok nőgyógyász van, aki nem foglalkozik a problémával. De mindenképp addig menj, amíg nem vizsgálnak ki normálisan.

Ráadásul ez a sok vérveszteség vashiányt, vérszegénységet is okozhat. A háziorvosodhoz is menj el, és küldjön el laborba.

Tényleg járj utána, ne 30-40 évesen derüljön ki, hogy valami bajod van és nem lehet gyereked.

2022. dec. 6. 11:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Nőgyógyásznál már többnél is voltam, volt uh és hormonvizsgálat is. Minden rendben van. Sajnos nálunk anyai ágon mindenki hasonló típus.

Régebben a fogamzásgátló "megoldotta" a problémát, akkor egy hétnyi vérzéssel megúsztam, de már nem szeretném szedni és 40 felett a dokim sem támogatja.

Jelenleg a dm saját márkás inkontinencia betétjeit és tamponjait használom.

A ciklusomat a vérzés első napjától a következő vérzés első napjáig számolom, ez 21 nap, ebből 10-12 nap a vérzésem, amiből 5 nap elég durva, olyankor szédülök és borzasztó fáradékony is vagyok. Ez zavar legjobban az egészben.

Szerencsére nem vagyok vashiányos, sőt inkább magasabb szokott lenni a vasam.

Volt, hogy az egyik orvos Rutascorbint ajánlott, de azzal csak azt értük el, hogy még hosszabb lett a vérzesem...

2022. dec. 6. 17:53
 6/9 anonim ***** válasza:
18%
Esetleg mirena spirál. Nagyon lecsökkenti a vérzést. Bár sok esetben van mellékhatás. De ha a ritkább szerencsések közé tartozol, akkor rendezné ezt a problémád. Ha esetleg kipróbálnád
2022. dec. 6. 20:53
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

Én is a hormonos spirált javaslom. Nem okoz trombózist, és a nyálkahártya elvékonyításával lecsökkenti/megszünteti a vérzést.

Ha az sem válik be, akkor még a hiszteroszkópos endometrium abláció jön szóba (ha lezárt a gyermektervezés).

2022. dec. 6. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:
18%

Utolsó vagyok. Plusz vannak vérzéscsillapító gyógyszerek, amiket lehet szedni.

Furcsa, hogy a nőgyógyász semmilyen lehetőséget nem ajánlott, pedig mint láthatod, lenne…

2022. dec. 6. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
35%

Ha mindenki segítő szándékkal ír neked, miért kell lepontozni a válasz hasznosságát?

Csatlakozva az előzőkhöz, elsőkörben én is egy nőgyógyászt ajánlanék.

Másrészt vannak éjszakai betétek amik kicsit vastagabb, próbáld meg azokat használni ha ennyire vérzel.

2022. dec. 7. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!