Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerinted miért férfi a...

Szerinted miért férfi a nőgyőgyászok kB 80%?

Figyelt kérdés

2022. nov. 14. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Azért mert ez egy sebészeti szakma és mindig több a férfi a sebészeti szakmákon belül, mert nehéz munka, fizikailag is. Ugyanakkor attraktív munka azok számára, akik szeretnének mással is foglalkozni, nem csak műteni. Szerintem azért jó nőgyógyásznak lenni, mert ott van minden. Sok a lehetőség a szakmán belül.
2022. nov. 14. 15:46
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
P...át akarnak látni!
2022. nov. 14. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

Például én orvosira járok és nagyon tetszik a nőgyógyászat, nő vagyok. De annak ellenére, hogy mennyire megmozgat elméleti szinten ez a szakma, úgy érzem a sebészet miatt nem nekem való.

Olyan szakmát fogok választani, ami mellett lesz időm gyermeket vállalni, nagy családot alapítani, megfelelni nőként a mindennapokban... Tehát inkább egy szemészet, bőrgyógyászat,allergológia, stb. És tudom a csoporttársaktól, ismerősöktől, hogy sokan gondolkoznak igy a lányok közül.

2022. nov. 14. 15:51
 4/9 NTBS ***** válasza:
14%
Régi hagyomány. Orvos sokáig csak férfiak voltak.
2022. nov. 14. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
31%

Na és a szülészet nem egy családbarát szakma....

Aki gyerekeket szeretne, és normális családi életet, az nőként ritkán választ olyan foglalkozást, ahol se éjjel se nappal...

2022. nov. 14. 16:37
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem akarnak a nők nagyon turkalni a masikban....
2022. nov. 14. 16:50
 7/9 anonim ***** válasza:
36%

Ez azért már elég túlhaladott. Nő vagyok, nőgyógyász, nálunk jelenleg 18 főből 8 nő, és már sok helyen vannak hasonló arányok. Egyébként az egész orvosi szakmai nőiesedik, az egyetemen kb 70-80% a lány.

És azért nem klasszikus női szakma, mert operatív, valamint régen kb ebben volt a legtöbb pénz (vele a legtöbb stressz is), így nem nagyon engedték oda a nőket…

2022. nov. 14. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Teny valahogy a ferfiak kezdenek a utobbi 10evben eltunni a orvoslasbol.
2022. nov. 15. 02:07
 9/9 anonim ***** válasza:
43%
Nagyon gáz ez a sok lepontozó ember. A kérdés úgy szólt: "szerinted....?". Tehát aki szeretné, le tudja írni, hogy szerinte miért van ez így. Sokan le is írták teljesen logikus érvekkel a saját véleményüket. Erre jön valami megkeseredett és lepontozza.
2022. nov. 15. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!