Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fáj a csont,tapasztalat?

Fáj a csont,tapasztalat?

Figyelt kérdés
Tegnap este a jobb mellem belső peremén elkezdett fájni,úgy érzem,hogy a csont fáj,ilyen nyomás szerű fájdalom,ha úgy feszül a vállam,hogy ezáltal az a rész is,mosogatok,a jobb oldalamra fekszek ,mintha beakarna kb roppanni.Sosem tapasztaltam még ilyet,holnap mindenképpen megyek orvoshoz,de addig is,szeretném tudni,hogy valaki tapasztalt -e már ilyet,emúlt-e vagy mi derült ki,mi volt az oka? 20/L

2022. nov. 14. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Ízületi gyulladás vagy bordaporc gyulladás, esetleg deformitás miatti feszülés érzet. Bár a leírásod alapján lehetetlen lokalizálni, mert belső oldalt írsz, de közben a válladnál is van probléma. Mindenesetre orvos többet mond, bár szerintem ez semmi komoly.
2022. nov. 14. 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Lehet, hogy elaludtad, meghúzódott.
2022. nov. 14. 15:35
 3/7 Senior Séf ***** válasza:
24%

Első jót írt. El kell fogadni, hogy mai kifordult táplálkozás mindenki bélflóráját felborítja. Nálad, kérdező ez ebben manifesztálódott. Kicsit szövevényes, de megpróbálom röviden felvázolni a történést.

Tehát a felborult bélflóra miatt lekopik a bé faláról az azt védő nyálkaréteg, így a bélfal áteresztővé válik. Ha áteresztő, emésztetlen fehérjemolekulák tudnak átszivárogni a bélfalon keresztül a véráramba. Az immunrendszer a testidegen fehérjékre van kihegyezve, tehát egyfolytában támadja ezeket a molekulákat. Teszi ezt a nap 24 órájában hiszen folyamatosan kapja az utánpótlást. Ez stresszként hat a mellékvesére, ami ettől folyamatosan kortizolválaszt fog adni. A folyamatosan magas kortizolszint viszont mozgóstja a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat, amik innentől gyakorlatilag a test bármely pontján képesek gyulladást okozni. Általában kisebb, észrevétlen sérülések nyomán teszik ezt, hiszen a gyulladás eredetileg a gyógyulást segíti elő.

2022. nov. 15. 17:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,hogy érdekesen,pontosan leírtad,de annyi cáfolni valóm van benne,hogy sportoló családból jövök én is élsportoló vagyok,így ritkán eszem rossz kaját,igyekszem figyelni a táplálkozásomra,95% ban főtt ételen vagyok.Viszont,pont egy pihi hetem volt,mikor előjött ez a fájdalom,mindenesetre a mellkas röntgen eredményét várom,mert kb napi 4 fájdalom csillapítoval tudom csak végig vinni a napot.
2022. nov. 16. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Azt már most megmondom, hogy a mellkas röntgen negatív lesz. Igazából nem is annyira értem miért pont mellkas röntgen az ami készült, illetve akkor nem gond, ha ez csak egy a sok vizsgálat közül, de önmagában ez semmit sem fog kideríteni. Amire még gondolok itt, esetleg borda probléma, vagy váll, ezek sajnos a mellkas röntgenen nem igazán látszanak, szinte egyáltalán nem. Bár, ha élsportoló vagy, akkor ott van teljes körű orvosi stáb is, nem?
2022. nov. 16. 17:54
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
24%
Egy élsportoló általában sokat edz. Reggel és délután. A délutáni edzés viszont ellenkezik a cirkadián ritmussal, így az (és főleg a fáradtság) stresszforrásként hat. És megint ott vagyunk a kortizolnál.
2022. nov. 16. 18:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos ,ha magyarországon,ha nem focista vagy kézilabdázó vagy,hanem elnyomottabb sportágban jeleskedsz,lesem tojnak, 1 ilyen teljes körű vizsgálat nekünk a sportkorházban egy vizelet minta,ekg. kb ennyi.Városon belül,meg örülünk,ha 1 versenyen van kb orvos,aki ha baj van tud bármit is csinálni.
2022. nov. 16. 19:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!