Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menopauza 20 évesen?

Menopauza 20 évesen?

Figyelt kérdés

4 hónapja voltam először nőgyógyásznál, már akkoris feltűnt, hogy 4-5 helyett csak 3 napig tart a mensturációm hónapok óta. Ezt amúgy nem említettem neki, mert úgy gondoltam, hogy bár rövidebb, de nem szélsőségesen, meg is jött mindig pontosan. Egyébként mindent rendben talált, volt ultrahang is, azt mondta hogy termékeny vagyok stb stb..

A mostani a 3. alkalom, hogy csak egy napig menstruálok, és félek, hogy teljesen elmúlik.

Amúgy ebben az egy napban nagyon vérzek és görcsölök, egy óra alatt simán átázok. Mióta ez van egyszer késett is egy hetet.

Valamint amikor peteérésem van vérzek egy kicsit, de tényleg csak 1-2 csepp, és görcsölök is. Eddig ezek egyáltalán nem voltak jellemzőek.

Vissza kéne mennem nőgyógyászhoz, vagy várjak még egy kicsit? Ha tényleg menopauzám lenne vagy bármi, valamit észrevett volna legutóbb az orvos, nem? A hajam is hullik, ezt is olvastam mint tünet, bár ez talán már régebbóta.

Igazából elég stresszes vagyok az elmúlt időben.

2022. nov. 11. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

Már volt 1 ilyen kérdésed.

Már akkor is írtam, neked a fejedben van a probléma, ha hetente felteszed ugyanazt a kérdést.

2022. nov. 11. 20:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Még nem írtam ki kérdést.
2022. nov. 11. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Ez biztos nem menopauza, inkább hormonzavar, amit ki kéne vizsgáltatni.

Amúgy a 3 napos vérzés még normálisnak mondható, az 1 az már problémás.

Esetleg volt valami változás az életviteledben, ami okozhatja (nagy fogyás, hízás, életmód váltás stb...)?

Én a pajzsmirigyet is megnézetném, az is tud ilyeneket okozni.

2022. nov. 11. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Menj nőgyógyászhoz, mi ezt nem tudjuk a telefon mögül megmondani sajnos. A stressz is okozhat gondot a menstruációval. Eszel rendesen? Ha nem eszel eleget, elég vitaminokat és ásványi anyagokat attól is lehet. Ez péládul az anorexiás embereknél is előfordul.
2022. nov. 11. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Menopauzán átesni ilyen fiatalon nagyon ritka, persze lehetséges. (a nők kb 0,1 %-a)

Menopauza helyett sokkal inkább valamilyen egyéb betegség jelenétét gondolnám először pl. pajzsmirigy problémák, étkezési zavarok, PCOS, de biztosat az orvos tud mondani, úgyhogy érdemes vissza menne hozzá.

2022. nov. 11. 20:19
 6/7 anonim ***** válasza:
20%
az oltások óta egyre több ilyen esetről lehet hallani
2022. nov. 11. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
29%

Volt barátnőm esete...

Egyik hónapban 1. nap brutális, 2. nap normális, 3. nap csipp-csepp, 4. nap szinte semmi.

Következő hónap 1. nap csipp-csepp, 2.naptól semmi.

És ez a 2 így váltotta egymást kb. 25 éves korától kezdve cirka 10 évig amíg együtt voltunk... semmi nőgyógyászati gondja amúgy nem volt.

2022. nov. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!