Más is fél a méhnyakrákszűréstől?
Egyszer már voltam fiatalabb koromban, 17 körül lehettem. Igazából folyás miatt mentem a dokihoz, mert zavart és kíváncsi lettem volna, hogy normális -e a folyás. Persze a doki nem értett, egyből rávágta, hogy semmilyen folyás nem normális. Én hittem neki, hisz ő a doki - ekkor még nem tudtam, hogy vannak orvosok, akik nem a tudásuk miatt vannak ott, ahol... Na hónapokig szivatott, mikor mit talált ki hogy mi bajom. Persze semmi gyógyszer nem használt, hisz nem is volt semmi bajom, csak apám panaszkodott a drága gyógyszerek miatt.
Na de akkor már végzett egy rákszűrést is ami borzalmas élmény volt.
Persze meguntam az egészet és inkább nem érdekelt tovább, nem mentem vissza többet, másik körzeti doki meg nem volt, csak fizetős.
Most itt vagyok 10 évvel később és egyszerűen nem tudom magamat rávenni, hogy elmenjek egy szűrésre. Pedig már lenne pénzem normális dokihoz, mehetnék magánba is. De nem visz rá a lélek.
Meg persze olvastam, hogy a sok szűrés sem egészséges, van akinek a szűréstől lett rákja.
Kezeltesd a fóbiádat, és máris nem fog annyira fájni.
Nekem is volt durva vizsgálatom, amikor azt hittem, lerúgom a nőt (jaj, mit hisztizek....), de a mostani orvosom pl tök oké.
Nem kellemes, de szerintem amikor véletlenül belerúgok az asztal sarkába az ezerszer fájdalmasabb :D
"Meg persze olvastam, hogy a sok szűrés sem egészséges, van akinek a szűréstől lett rákja."
Én erre lennék kíváncsi. Miért hiszel el ilyet 27 évesen? A méhnyakrákot szinte 100%-ban a HPV néhány típusa okozza. Szerinted a steril kis pálcáról kerül oda a HPV? Ami egyébként is csak szoros bőr-, illetve nyálkahártyakontakttal tud terjedni?! Illene jobban tájékozottnak lenni.
A vizsgálat kicsit kellemetlenebb része egyebként 1-2 perc, ennyit megér az egészség a lelki nyugalom. Magánban pedig hidd el, kedvesek lesznek.
En ezt elhiszem h így durva volt elsőre számodra, de azért 27 evesen már illene ilyeneket lekuzdeni, nem 18 éves tini vagy már. Életeket menthet a szűrés.
En 19 éves korom óta járok évente, egy férfi magán doktorhoz és soha semmilyen panaszom nem volt vele, mindig nagyon kedves és figyelmes volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!