Sok a gyógyszer vagy allergia vagy csak gyenge fos vagyok?
Méh - és petefészek gyulladásom van. Már szedtem egy hétig Augmentint (2*1) és probiotikumot mellé. Nem ment le teljesen a gyulladás. Ezért a doki írt fel Klion 2*2 és doxypharm 2*1. Már az első bevétel után 10 percre öklendeztem. ( Hányni nem hánytam vissza semmit.) 2 napon már nőgyógyászatati bajok is kijöttek lent. 3 napja szedem és rosszul vagyok. Hányás , öklendezés és szédülés. 10 napig kellene szednem de addig nem bírom belepusztulok. Probiotikumok mellett persze. Már gondolkodom hogy abbahagyom de tudom hogy nem szabad.
Magánban voltam és azt mondta a doki ez megold mindent nem kell visszamennem. Rákszűrés eredményéért meg telefonáljak.
30L
Szólj a dokinak, hogy nem bírod a gyógyszert. Vagy külön valamelyiket, vagy a kettő kombinációját, vagy az is lehet, túl erős neked a dózis. én is jártam úgy, hogy a doki dupla dózist írt föl nekem Klacidból, iszonyat rosszul lettem tőle. Felhívtam, azt mondta jó, akkor szedjem a szimpla dózist (a betegtájékoztató szerintit), attól meg úgy nem volt bajom. Legközelebb meg retardból akart napi több szemet felírni, ott már a patikus is csodálkozott, és én utóbbira hallgattam...
De mindenképp beszéld meg a dokiddal, nyilván nem szedheted, ha rosszul vagy így tőle.
Lehet, hogy a probiotikum veszekszik a gyógyszerrel, azt ráérnél az antibiotikum kúra után szedni.
A Kliont evés közben vagy után, kevés vízzel kell bevenni.
A Doxypharmot étkezés közben, bő folyadékkal kell bevenni, közel ugyanabban az időben minden nap.
Ezeket jobb, ha nem egyszerre veszed be, de ebben a gyógyszerész tud segíteni, hogy kevesebb legyen a mellékhatás.
4# Ne adj ilyen tanácsot, kérlek, hogy saját szakállra hagyja el az antibiotikumok egyikét, nem értesz hozzá, hogy pl. melyik jobb a kérdező panaszaira. Ilyesmit mindig az orvossal kell megbeszélni.
3# A probiotikum nem vész össze az antibiotikummal, inkább a két antibiotikum veszhet össze egymással. A probiotikumot legalább 4 óra távolságban kell bevenni az antibiotikum után, amikor az már felszívódott, különben a probiotikus bacikat is gátolja a gyógyszer. És azért célszerű párhuzamosan szedni, mert egy 5-7 napos antibiotikum kúra alatt (ami alap idő) azért eléggé tönkre tud menni a bélflóra, nem feltétlenül kell megvárni a kellemetlen tünetek megjelenését. Van persze, aki bírja, de a kérdező a leírtak alapján nem ez a kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!