Mi lehet a háttérben? Valakivel volt már ilyen?
Minden évben járok rendszeresen nőgyógyászhoz a szokásos rákszűrésre. Januárban lett egy rossz eredményem: Kóros, neoplasticus hámelváltozás, Atypusos laphámsejtek (ASC)- Bizonytalan jelentőséggel (ASC-US). + HPV tipizálás ajánlott.
Az akkori dokim nem csinált semmit, azt mondta várjak 6 hónapot. Azóta elköltöztem. (márciusban) Elmentem egy másik orvoshoz. Csinált még egy rákszűrést. Az eredmény ugyanaz. Csináltunk egy HPV szűrést, negatív. Még egy rákszűrés. Ugyanaz az eredmény..
A doki nem lát semmi rendellenességet. Pénteken megyek megint vissza.
A volt páromnak szex után piros pöttyök jelentek meg, ami pár óra után elmúlt. Fogamzásgátlót szedek már 4éve. Nincs ötletem, semmit nem érzékelek, hogy bajom lenne. Valaki hasonló?
Ezt érdemes megnézned:
ASC: atípusos laphámsejtek
ASC-US: nem meghatározott jelentőségű
A kenetek kb. 5%-ában van ilyen, gyakori elváltozás, nem egyértelmű, hogy mennyire nagy a baj. Kicsit sűrűbben kell ellenőriztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!