Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endometriózis milyen úton...

Endometriózis milyen úton deríthető ki? Mi történik ha nincs kezelve? Ultrahangon és az MRI felvételen nem látszik semmi,viszont minden jel erre utal

Figyelt kérdés

2022. szept. 26. 13:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%
5-ös: benne vagyok endos face csoportba, nagyon sokan számolnak be arról hogy több éves várólista van államiba.
2022. szept. 26. 16:00
 12/14 anonim ***** válasza:
11: Akkor biztosan az is számít, hogy melyik városban, vagy melyik orvosnál. Én a városomban tartom a kapcsolatot endósokkal és senkinek sem volt ilyen tapasztalata, hogy ennyire sokat kéne várni.
2022. szept. 26. 17:19
 13/14 anonim ***** válasza:
53%

6: Az első műtét után 2 évig. A második műtét után viszont 9 évig! A második után úgy éreztem, hogy újra önmagam vagyok, minden panaszom teljes mértékben megszűnt.

Most sajnos újra vannak tüneteim, még nem tudják, pontosan mitől, mert vannak miómáim is. Lehet, hogy most az okozza a fájdalmat és az erős vérzést. Cisztát vagy csokoládécisztát most nem láttak. 2 havonta járok ellenőrzésre.

2022. szept. 26. 17:21
 14/14 anonim ***** válasza:
66%

7: Nekem a fogamzásgátló abbahagyása után nagyon erős vérzés, nagyon erős fájdalom, és nagy alvadt vérdarabok. Az orvosom nem foglalkozott vele, még csak egy UH vizsgálatot se csinált.

Kerestem másik orvost, ott az első UH vizsgálat után azt mondta az orvos, hogy endóra gyanakszik, a ciszta miatt, amit ő csokoládécisztának lát. De akkor még kicsi volt, amikor nagyobb lett, akkor szinte biztosra mondta és beutalt a kórházba. Ott követték tovább az állapotomat és meg is műtöttek.

De ahogy visszaemlékszem gyerekkoromban is erősebb és fájdalmasabb volt a menstruációm, mint a barátnőimnek. Csak a fogamzásgátló elnyomta a tüneteket. De a betegség attól még megvolt.

Nekem a műtét azért is érte meg, mert összenövések is voltak, és az csúnya dolgokat tud okozni, ha nem távolítják el. Egy ismerősömnek a beleiből is ki kellett vágni egy darabot. Szóval szerintem semmiképp se jó csak elnyomni a tüneteket és úgy csinálni, mintha semmi se lenne.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor úgy nézett ki a hasam, mintha terhes lennék, pedig nem voltam felfújódva, nem gázos voltam.

2022. szept. 26. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!