Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől függ a fogamzásgátló...

Mitől függ a fogamzásgátló hatása?

Figyelt kérdés

Jangee-t kezdtem el szedni. Kimaradó menzeszemre írta fel az orvos , azt nem kérdeztem meg védekezésre is ugyanolyan hatásos-e.

8 án volt utoljára menzesz, azt mondta a doki nem baj ha nem a ciklus első napján veszem be az első tablettát, így szeptember 15- én vettem be az első tablettát.

A betegtájékoztató szerint “a ciklus 2-5. Napján is beveheti , de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló módszer kell”

Én a ciklus 8. Napján vettem be az elsőt .. mikor lehet így elhagyni az óvszert?

Most először használok fog. Gátló tablettát és kicsit aggódom nehogy elrontsam.

2022. szept. 17. 14:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Első hónapban még használjatok óvszert.

A fogamzásgátló csak és kizárólag védekezésre hatásos! A ciklusod ettől nem fog helyreállni, ez csak rendszerezi az által, hogy hormont szedsz, amint abbahagyod a probléma visszajön, vagy akár rosszabb lesz.

2022. szept. 17. 15:13
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"azt nem kérdeztem meg védekezésre is ugyanolyan hatásos-e"

Olvasd el kérlek a betegtájékoztatót! Konkrétan csak védekezésre való. Egy normális orvos a rendszertelen ciklusra nem fogamzásgátló tablettát írna fel hanem elküldene endokrinológushoz... Az egyes válaszolóval totálisan egyetértek.

2022. szept. 17. 18:13
 3/3 anonim válasza:
Jangee-t szedtem en is. Soha semmi gondom nem volt a menzeszemmel, gyonyoru borom volt, rengeteg hajam. Felirta az orvos, persze kivizsgalas nelkul, amit nagyon banok!! Hulye voltam en is,hogy nem harcoltam a kivizsgalasert. PCOS, hajhullas, pattanasos bor, minden osszejott most igy nekem egyszerre,hogy letettem a gyogyszert. Ja es majus ota nem lattam a menzeszem. Vedekezesre tokeletesen jo, mert nem lettem terhes. Lehet nalad ezeket nem valtja ki, csak szeretnem elmondani,hogy rendszertelen ciklusra biztos nem szednek gyogyszert! Nem er annyit. Leteznek termeszetes gyogymodok is, amikkel javitani lehet a menstruacio rendszertelenesseget. Pl Lady ciklus tea, vitaminok.
2022. szept. 20. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!