Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az igaz hogy aki szexuális...

Az igaz hogy aki szexuális életet él annak rendszeresen kell mennie nőgyógyászati vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Még az iskolámban hallottam ezt, voltak előadást tartani. Emlékszem adtak körbe ilyen gumiszerűséggel bevont herét meg melleket. Meg elmondta a nő hogy végezzünk önvizsgálatot. Én erról ezelőtt nem hallottam. Azért fontosak ezek azt szűrtem le a mondataiból hogy ne alakuljanak ki daganatos megbetegedések (hererák, mellrák). A nő aki előadást tartott elmondta, hogy egy női ismerőse az 17 éves korában az életét vesztette méhnyakrák miatt. Nem járt szűrésekre.

A kérdés, hogy tényleg szigorúan minden szex után el kell járni egy nőknek nőgyógyászhoz, vagy csak ajánlott? Aki nem jár el az veszélynek teheti ki magát? Hogy van ez a gyakorlatban?

2022. szept. 11. 19:30
1 2
 11/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
Baromság, nem kell. Egy szex nem lesz halálos, max ha szívbeteg nagyon, ha meg már elkapott egy Hepa-t pl., akkor már mindegy, hogy megy-e, benne marad, max. kezelik és tud róla. Túl van ez misztifikálva. Évente egyszer rákszűrésre, de azt akkor is érdemes, ha nincs szex, főleg kb. 35 felett. Egy kutatás szerint állítólag aki nem él szexuális életet, annak nagyobb a kockázata rákra is.
2022. szept. 12. 06:35
 12/19 anonim ***** válasza:

Húha, vannak bajok az értelmezéssel... :)

Sezritnem nem figyelt a kérdező jól.

2022. szept. 12. 10:17
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Évente kell menni, nem szex után :D
2022. szept. 12. 10:46
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Én reggel meg este is szoktam.
2022. szept. 12. 12:24
 15/19 anonim ***** válasza:
25%
Jaj, kérdező... Dehogy "kell"...! Lehet menni, de persze nem kötelező. Itt most ijesztgetnek persze, de 17 évesen teljesen felesleges menned, ha nincs bajod.
2022. szept. 12. 15:01
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy értette a nő, de mindegy ez régen is volt.

Azt viszont biztos mondta hogy önvizsgálatot mindennap érdemes végezni, lányoknak és fiúknak is. Ez azért volt fura mert én előtte nem is hallottam a dologról. Meg nem is végeztem magamon.

2022. szept. 12. 21:57
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

16

Meg fogsz ezek után lepődni... de önvizsgálat sem kell minden nap...! Vagy el volt a nő varázsolva, vagy nem figyeltetek oda, de amikett itt írtál, abból eddig semmi sem úgy van.

Esetleg mondott még valamit...? :) :)

2022. szept. 13. 18:19
 18/19 A kérdező kommentje:

Igazából csak mondta, hogy érdemes eljárni mindenféle szűrésekre, hogy tudjuk milyen állapotban vagyunk. Meg ez az önvizsgáltos dolog azért maradt meg nagyon az emlékemben mert elég részletes magyarázatot mondott arról hogyan kell végezni. (Én úgy ültem ott hogy "Mi van, ezt nekem eddig csinálni kellett volna? Nem is tudtam.") De erről egész biztos azt mondta mindennap tisztán emlékszem rá.

Nem volt ráerőltetős típus szépen elmagyarazázta, csak gondolom ilyen egészségügyi területen dolgozik és ezért hívta fel rá a figyelmet nekünk, mert mi meg fiatalok, iskolások voltunk.

2022. szept. 13. 21:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Az elején érdemes sűrűbben gyakorolni, hogy megtanuld a mozdulatokat és hogy mikre kell figyelni, valamint azért, hogy megismerd a testedet, de a napi önellenőrzés nem szükséges, havonta 1x elég.

[link]

[link]

2022. szept. 13. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!