Létezik, hogy fogamzásgátló miatt ( 2 levél szünet nélkül) szalad fel rám 5kg?
Augusztusban nyaralni voltam, ezért szedtem be szünet nélkül. Előtte persze beszéltem a nőgyógyászommal, aki szerint nem lesz semmilyen mellékhatása.
Nyaralás után még örültem is, hogy nem híztam semennyit, pedig nem tartottam a diétát (de azért odafigyeltem). Utána a tök normálisan újra nekiálltam dolgozni, mozogni és odafigyelni mit ès mennyit eszek, mégis a következő két héten belül feljött 5 kiló.
A következő levél fogamzásgátlót inkább már el sem kezdtem.
Februárban váltottam erre a tabira, február és augusztus között jött fel az első 5kg (de ennek még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget), a második 5 kiló pedig augusztus középső két hetében. És azóta se akar lejjebb menni, bármit csinálok. Diéta, extra edzés, már vízhajtó teákat is elkezdtem inni, de még semmi.
Lehet hogy a fogamzásgátló miatt? Ha igen, mikor állok végre újra helyre?
Köszi
N27
Nem attól híztál meg, hogy szünet nélkül szedted be. Ha kicsit végig gondolnád, talán magad is rájönnél, hogy ez ostobaság.
A szervezeted vizet tart vissza, valamint a hormonok miatt persze természetesen előfordulhat, hogy lelassul az anyagcseréd, a szervezeted raktároz. Csökkentsd a kalória bevitelt, edz többet.
És nem, nincs 2 hét alatt 5 kiló hízás, fogyás. Az maximum víz. Fogamzásgátlóval sincs. Csak azt a kalóriát tudja a szervezet raktározni, amit te magad beviszel.
“Csak azt a kalóriát tudja a szervezet raktározni, amit te magad beviszel.”
Ez butaság. Sok nő van, aki hiába madárétkű, nem tud fogyni, mások meg (mint én) ehetnek akármennyit, egy dekát nem híznak. Genetika és anyagcsere/hormonháztartás kérdése.
És de, lehet hízni hirtelen sokat fogamzásgátlótól, egyszer voltam csak életemben a túlsúlyosság közelében és az abban a 2 hónapban volt, amikor tabit szedtem. Ahogy abbahagytam, visszafogytam 50 kg-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!