Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Amióta vasat szedek, alvadt a...

Amióta vasat szedek, alvadt a vérem menstruációkor, miért?

Figyelt kérdés

2 hónapja szedem, mert kicsit vérszegény voltam/vagyok és nagyon fáradékony voltam. Azóta viszont menstruációkor alvadt vér "jön ki" és a mennyisége is sokkal kevesebb. Eddig az erősebb napokon akár óránként is cserélnem kellett a betétet, most viszont ha higiéniai okokból nem cserélném, akkor akár 1 betét is elég lenne egy napra.

Amúgy 20 éves vagyok, és emlékszem, hogy 13 éves korom körül is ugyanez volt, akkor abbahagytam a vas szedését, a menstruácium pedig újra rendes lett.

Normális, hogy alvadt a vér? És ha igen, akkor mi az oka?

2010. szept. 24. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:

A hormonok változása miatt a menstruáció mindig más és más. Ne aggódj teljesen természetes, hogy néha sűrűbb, néha kevesebb, több, vagy esetleg folyékonyabb a vérzés. Ezt nem én találtam ki, 2 hete voltam nőgyógyásznál és mondtam neki, hogy a vérzésem gyakran "kocsonyás".... Azt mondta, hogy ezzel nincs semmi baj :)

20/L

2010. szept. 24. 18:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

De nekem csak akkor ilyen, amikor vasat szedek.

2010. szept. 24. 18:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom én is hónapok óta vas+ cink pezsgőtablettát iszok :) Viszont nekem régebben is ilyen volt a menstruációm, nemcsak azóta mióta iszom a p.tablettát. A vizsgálaton kiderült, hogy nincs semmi bajom teljesen egészséges vagyok. Úgyhogy szerintem Neked sincs okod az aggodalomra. :) Jársz nőgyógyászhoz? Esetleg ha nagyon aggódsz, megkérdezheted tőle, hogy mit mond rá...
2010. szept. 24. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is a 2. nap óránként cserélni kell, pedig vasat szedek én is. Én nem vettem észre változást tőle a vérzésemben, viszont kevésbé hullik a hajam.
2010. szept. 24. 23:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Neten sem találtam semmit erre vonatkozólag, lehet, hogy akkor csak az én szervezetem reagál így.

Köszi a válaszokat!

2010. szept. 25. 10:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Wow, ez halál komoly, de megint vasat szedtem, a menstruációm meg megint alvadt vérré változott. :D
2013. ápr. 10. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!