Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit fog tenni az orvos?...

Mit fog tenni az orvos? Fordulhatok egyáltalán hozzá?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves lány vagyok.4 éve menstruálok. 2 év után teljesen beállt ciklusom, szinte napra pontosan 28 -29 naponta jött meg a menszeszem. Viszont egy fél éve teljesen megzavarodott, hol kimarad, hol késik 3 hetet vagy 2 hetet. És mióta ez a rendszertelenség kialakult nagyon erős görcseim vannak, most is épp itthon görnyedek, iskolába sem tudok menni. Eddig még ilyen soha nem volt, hogy még suliba sem tudtam menni. Azt mondta anyu, ma menjek el a háziorvoshoz. Mit fog tenni? Algoflex M-et szedek, az valamicskét használ. A fejfájásomat is csökkenti. Köszönöm a válaszokat előre is!
2010. szept. 24. 08:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy mégsem megyek, anyu nem akar elvinni, és elengedni sem:S
2010. szept. 26. 08:41
 12/18 anonim ***** válasza:

Elég érdekes gondolkodása van anyukádnak!

Kérdezd meg tőle, ha legközelebb begörcsölsz, ő rád néz és meg gyógyít, vagy mitől óv egyáltalán???

Nem szoktam ilyen tanácsot adni, de nem hallgatnék anyukámra ilyen esetben. Röhej... Szökj meg orvoshoz. A fogamzásgátlást nyugodtan megbeszélheted vele, és valószínű felírja.

2010. szept. 26. 14:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy ő nem engedi, hogy 16 évesen nőgyógyász vizsgálja. Ezért ha el is megyünk csak ultrahangot enged. De ha csak ultrahangot enged, akkor vizsgálás nélkül nem tudnak felírni fogamzásgátlót, nem? Mindig is úgy éreztem, hogy jó kapcsolatban állok anyukámmal, de ahogy egyre "nagyobb" leszek, érzem, hogy valami hiányzik. Soha nem beszéltünk még a szexről, vagy arról, hogy lefeküdtünk-e a barátommal, mindig csak annyit mond, hogy remélem nem vagy terhes, remélem nem esel teherbe, mert akkor ez lesz meg az lesz. De ezzel az ijesztgetéssel nem lehet semmit sem megoldani. Még nem élek nemi életet, de úgy nem is tudnék élni, hogy anyuval ne beszélném meg és ne szednék gyógyszert, mert nagyon stresszelős vagyok. Na mind1, ez van:S Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogyha nem vizsgál meg az orvos rendesen, csak ultrahangot csinál, meg mondjuk vért vesz, akkor nem tud felírni fogamzásgátlót? Előre is köszönöm!
2010. szept. 26. 17:45
 14/18 A kérdező kommentje:
*vizsgáljon
2010. szept. 26. 17:46
 15/18 anonim ***** válasza:

Nézd az, hogy szűz vagy nem azt jelenti, hogy az orvos úgy vizsgál meg, hogy elveszi a szüzességed. Ez butaság ha ettől tart anyukád. Én kb 4 osztályos voltam mikor , az általános iskolában elkaptam valami gombás fertőzést. A körzetihez elvitt anyukám, és onnan beutaltak a gyermek nőgyógyászatra. Nem vette el a vizsgálattal a szüzességem a doki. Amit megtehetsz, hogy elmentek együtt, és mikor sorra kerülsz megmondod neki ne jöjjön be veled. 16 évesen ez már a magán ügyed. Nem tud majd mit tenni. A másik, hogy nem beszélgettek a szexről elég baj. Mikor olvasgatom a teherbeesés kategóriát elszörnyedve látom mennyire nincsenek tisztába a lányok az alapvető biológiai folyamatokkal. Azt tudják, hogy kell gyereket csinálni, de a hátterével nincsenek tisztában. Annyit fel tudok neked ajánlani, ha van kérdésed, és nem vagy tisztában egy két dologgal, hogy írsz privit és válaszolok.

Ha őszinte akarok lenni, másfél éve próbálkozunk a férjemmel, hogy teherbe essek, és ez idő alatt én is rengeteget tanultam.

Tehát írj, ha gondolod:-))))

2010. szept. 27. 07:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, azért ha mást nem írd meg mi volt a dokinál:-) Ügyes légy!!!

31N

2010. szept. 27. 07:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Hát tényleg nem mentünk ma el, de megmondtam neki, hogy majd elmegyek egyedül és megírom mindenképpen , hogy mi történt:) És lehet, hogy lesz egy pár privát kérdésem.:)
2010. szept. 27. 14:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Ok. Írj nyugodtan!

Anyukád helyében , én büszke lennék rád, mert van barátod, de meggondolod a szex részét, még szűz vagy. Ha írsz privit elmesélem neked, hogy én 16 évesen egyedül mentem nőgyógyászhoz, sima sztk-s rendelésre.

Azért sajnálom, hogy elmaradt a vizsgálat. De a beutaló 3 hónapig érvényes.

2010. szept. 28. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!