Lányos szülők,ti hogyan készítettétek fel a lányotokat az első menstruációra?
Akik szerint hülyeség kipróbálni a betétet, csak hogy szokja az érzést, alá tudják esetleg támasztani, hogy miért gondolják hülyeségnek?
(Én nem gondolnám szívatásnak, hogy betét van a bugyijában úgy, hogy nem menstruál.)
16-os, azért ez nem teljesen igaz. Van ilyen is és olyan is. A Libresse például jó, azt tényleg alig érezni, de pl. az Always narancssárga és sötétkék az azért jobban érezhető. Mivel nem tudni melyik válik be, ezért kéne ilyet is és olyat is, hogy ha a kevésbé kényelmes, akkor ahhoz szokjon.
De akkor megfordítom a kérdést, azokhoz akik ellenzik a betét kipróbálását és a betéthez szoktatást: milyen kára vagy hátránya lesz belőle, ha mégis használ úgy betétet, hogy még nem jött meg a menszesze? Mi szól ellene?
15, 17, mivel eddig nem láttam, írok én.
Azért tartom hülyeségnek, mert a betét kényelmetlen, és teljes mértékben ehészségtelen, a műanyag, könnyen bepálló felülete pedig rövid időn belül elkezdi irritálni a nagyon érzékeny bőrt, emellett műanyag az egész, és tele van nyomva mindenféle kemikáliával, pl a hypo, amiknek köszönhetően a természetes menstruációs ciklussal kapcsolatban problémák merülhetnek fel, mint mondjuk a váladék mennyiségének drasztikus változása, és a menstruációs görcsök létrejötte, vagy fel erősödése.
Ezt a hatást az egyszer használatos intim higiénés termékek bőven ki tudják váltani 5 nap alatt is, nincsen szükség arra, hogy feleslegesen mérgezzük a lányokat.
Így gondolom, hogy ez bőven elég ok arra, hogy ne használtassuk velük úgy, hogy nincsen rá szükség.
Szerintem nem egy nagy beszélgetéssel kéne letudni, hanem abban a tudatban nevelni kezdettől fogva. Mindig a saját szintjén kell elmondani.
Pl ha a 3 éves kislány megtalálja a betétedet, és megkérdezni, hogy mi ez, és miért van ilyened, mond azt, hogy ezt betétnek hívják, és a nagylányok havonta pár napig használják.
Vagy ha arra kérdez rá, hogy miért van ott az a piros a bugyidon, (kisgyermekes anyáknak sokszor a WC-re menetel sem egyedül történik)
Mondd azt, hogy ez egy természetes dolog, ha egy hónapban pár napig van ilyen, az azt jelenti, hogy lehet babád.
Egy kisgyereknek elég ennyi, a legtöbbször nem is érdekli őket igazán, csak valamilyen módon tudatni akarják veled, hogy látják azt a "talp alakú valamit" vagy azt a piros foltot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!