Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs kehely folyáskor?

Menstruációs kehely folyáskor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettem egy menstruációs kelyhet, viszont a dobozára az van ráírva, hogy folyáskor a fertőzések miatt nem lehet használni. Ez miért van? Mégis miben másabb a folyás a rendes menzesztől? Ha a folyás okozhat fertőzést a vér miért nem? Elvileg orvosi szilikonból van, azon nem kéne, hogy megtapadjanak a baktériumok, főleg amikor bent van.
2022. júl. 10. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A folyást baktériumok okozzák, a vér pedig steril.
2022. júl. 10. 20:17
 2/5 A kérdező kommentje:
A ciklus közepén lévő fehér, vagy kicsit barnás folyást is baktériumok okozzák?
2022. júl. 10. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

A sima folyassal nincsen gond, ha nem budos, szines, stb, mert igy tisztul a huvely, ez egy termeszetes folyamat!

De a barnas folyas az mas, az azt jelenti, hogy van benne ver, ezzel orvoshoz kene menni, lehet hormonproblema, ciszta, akarmi.

Amugy nem erdemes erre hasznalni, tegyel be inkabb tisztasagit.

2022. júl. 10. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
57%

2 nem, szerintem ha nagyon erős, akkor berakhatod, tishtaságiból én max a mosható használnám, ha egyszer már leálltál az ilyen vackok használatával.

3a barnás folyás valóban azt jelenti, hogy van benne vér, de. Nem kell orvoshoz menni vele, mert az az esetek legnagyobb részében normális, az előző vérzéskor nem ürült ki teljesen, viszont az ovuláció környékén is képes a méh kisebb összehúzódásokat produkálni, ess ezért van az, hogy ovulációkor sok nő tapasztal enyhén barnás folyást. Én is mentem ezzel már orvoshoz és ő mondta ezt.

2022. júl. 11. 08:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A barnás folyással semmi gond, szinte mindig szokott lenni, félidőben egy vagy két napig. De akkor inkább kipróbálom a mosható tisztaságit.
2022. júl. 11. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!