IR lenne?Vagy pm alulmüködés?
Sziasztok.Az utóbbi időben kb 2 hónapja elég sok problémám volt.Mintha az immunrendszerem padlón lenne.Jó,van egy gócos fogam most kezeljük,de emellett feltünt pár dolog is.A vérképem márciusi az tökéletes így "komoly"betegségre nem gondolok(amúgy is hajlamos vagyok ráparázni).De sokat olvasgatok,informálódom.És ha ezek a tüneteim megvannak akkor érdemes lenne endo dokihoz mennem szerintetek?
Szőr növekedés,has-áll,kar.Hasam néha mensi nélkül is enyhén görcsöl(8hónapja voltam kismedence ultrahangon akkor nem volt gond,akkor is fájdogált a hasam)szorongás van rajtam,feszültebb vagyok az utóbbi időben,izzadás,éjszaka többször kelek,hajhullás(az nem durva)és nem igazán tudok fogyni.Néha gombocot érzek a torkomban(fül-orr gégén most voltam minden rendben)ezt is a szorongásnak tudom be,de kitudja.Szóval adjatok tippet légyszives merre induljak.Köszönöm.
"A vérképem márciusi az tökéletes"
Ha TSH is volt a laborban és az normális, akkor nem lehet pm alulműködés. Ezek a tünetek inkább a PCOS-re (policisztás ovárium szindróma) utalnak.
"A policisztás ovárium szindróma, azaz a PCOS egy összetett, lényegében az egész hormonháztartást érintő betegség, melynek során a nők szervezetében az androgénnek nevezett férfi nemi hormon – ami alapesetben is jelen van – túlteng.
A PCOS leggyakoribb tünetei:
rendszertelen, kimaradó menstruáció
alhasi görcsök
pattanásos, aknés bőr
hajhullás
szőrösödés
túlsúly vagy hirtelen fogyás
teherbeesési nehézségek
peteérési zavar
inzulinrezisztencia
petefészekciszták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!